Türkiye Sere Kaniye’ye 1500 Arap aile daha yerleştiriyor, demografisini değiştiriyor

Rojava, Tev- Dem,, SDG, Türkiye Sere Kaniye’nin demografisini değiştiriyor

Suriye Hükümeti Türkiye’nin Sere Kaniye’nin demografisini değiştirdiğini söyledi. Türkiye Afrin’e ve  9 Ekim tarihinde Rojava’yı işgal girişimleri sonrası bölgeye pek çok aile yerleştirmişti. SDF ve Tev- Dem yönetimleri de bir çok zaman bu yönlü açıklamalar yapmıştı. 

 Suriye Hükümeti’ne bağlı resmi yayın organı SANA Haber Ajansı’nın yayınladığı habere göre, Türkiye silahlı örgüt üyesi 1500 aileyi Seré Kaniyé’ye yerleştirdi ve kentin demografisini değiştirdi.

SANA Haber Ajansı yayınladığı haberin devamında, Türkiye’nin silahlı grupların ailelerini Seré Kaniyé’ye yerleştirmeye devam ettiğinin altını çizerek, en son silahlı gruplara ait 1500 aileyi Seré Kaniyé’nin Xerbat ve Hewarne mahalelerine yerleştirdiğini aktardı.

SANA Haber Hjansının paylaştığı rapora göre, silahlı grupların ailelerinin yerleştirilmesi ve paylaşım konusunda, kendi aralarında anlaşmazlık ve çatışmaların yaşandığı aktarılmakta.

Raporunda Türkiye’yi suçlayan haberlere yer veren SANA Haber Ajansı, Türkiye’nin Ekim 2019 tarihinden beri bölge halkı üzerinde çok kötü baskı ve uygulamalar geliştirerek kaçırtmaya ve onların yerine silahlı terörist grupların ailelerini getirterek buralara yerleştirmeye çalıştığını, bu şekilde bölgenin demografik yapısını değiştirdiğine dikkat çekiyor.

Diğer Haberler