KDP 2020 yılı içinde parti kongresini gerçekleştirecek

KDP 2020 yılı içinde parti kongresini gerçekleştirecek PDK, Kürdistan Mesut Barzani

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanlık Konseyi dün önce yaptığı toplantıda 2020 yılı içinde kongresini toplama kararı aldı.

PKD başkanlık konseyi Genel Başkanı Mesut Barzani başkanlığında toplanarak dört önemli konuda karar aldığını açıkladı.

Buna göre KDP’nin yaptığı açıklamada ilk olarak Irak Parlamentosu’nun aldığı kararlar değerlendirilerek şunlar belirtildi: ırak parlamentosunun son dönemde aldığı kararlar 2004 yılında BAAS Rejiminin yıkılmasından sonra kurulan yeni ırak devleti prensipleri ile çelişmektedir. Bu yaklaşım Irak’taki ortaklaşma anlayışına zarar vermektedir.

Toplantının ikinci olarak gündeme alınan konu ise yazılı açıklamada şöyle yer aldı. “ Irak’ta ki genel son durumlar değerlendirilmiştir. Biz KDP olarak Irak’ın bölge sorunlarının taşınıp hesaplaşmanın yapılacağı bir meydana dönüştürülmesine karşıyız. Sorunların çözümü için gerekli çabaların arttırılmasından yanayız.

Toplantının üçüncü gündeminde ise Kürdistan Bölgesi 9. Hükümetinin aldığı reform kararları olumlu değerlendirilmiştir.

Toplantının açıklamada geçen dördüncü gündeminde ise PDK’nin 14. Kongresinin 2020 yılı içinde yapması kararı alınmıştır. Toplantı açıklamasından Kongre’nin bir zorunluluk olduğu, kongre ile tüm parti organlarının yenilenerek kendini bölge ve dünyada ki gelişmelere göre yeniden örgütleme imkanı doğacağını belirtmiştir.

Diğer Haberler