HSD’den Lavrov’un açıklamalarına tepki

HSD’den Lavrov’un açıklamalarına tepki QSD Kino Gabriel Rojava Kuzey Suriye

Demokratik Suriye Güçleri (HSD) Sözcüsü Kîno Gabriyel, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un IŞİD’li tutukluların serbest bırakıldığı yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Kîno Gabriyel, Lavrov’un HSD’nin IŞİD’li tutukluları serbest bıraktığı  yönündeki açıklamalarına cevap verdi.

Gabriyel’in açıklamasında “Rusya Dışişleri Bakanı Sayın Sergey Lavrov, HSD’nin yanında tutuklu bulunan IŞİD çetelerinin serbest bırakıldığı yönündeki haberlerden duyduğu kaygıyı dile getirmiştir.

HSD olarak, Sayın Lavrov’a iletilen raporların gerçek dışı olduğunu vurguluyoruz. IŞİD tutuklularına ilişkin Rusya da dahil olmak üzere ilgili tüm devletler ile iletişim halindeyiz” ifadelerini kullandı.

HSD Sözcüsü IŞİD’li tüm tutukluların kayıt ve bilgilerin  mevcut olduğunu dile getirdi.

Türk devletinin IŞİD’li tutukluların bulunduğu merkezleri hedef almasına rağmen şu ana kadar bu merkezleri korumayı ve kontrolü sağladıklarını kaydeden Kîno Gabriyel,

“Özerk Yönetim, Suriyeli suçlular hakkında ilgili kanunlar çerçevesinde hareket etmektedir. Her suçlu yargılanmakta ve cezasını çekenler serbest bırakılmaktadır. Bu konuda yerel mahkemeler karar merciidir” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yaklaşık 10 bin IŞİD’lı teröristin, HSD’nin kontrol ettiği kamplarda bulunduğuna belirterek, “Kürt unsurlarından oluşan Suriye Demokratik Grupları’nın bu militanları para karşılığında serbest bıraktığına dair bilgiler var ve bu bilgileri araştırıyoruz. Bu endişe vericidir. HSD’nin üzerinde etkisi olan ABD ortaklarımızı bu konuda uyarmıştık” açıklamasında bulunmuştu

Diğer Haberler