Sadır’dan 1 Milyon kişilik gösteri çağırısı

Sadır’dan 1 Milyon kişilik gösteri çağırısı

Bağdat’ta İranlı komutan Kasım Süleymani ve Iraklı milis gücü Haşdi Şabi Komutanı Mehdi Mühendis’e suikast düzenleyen ABD’nin varlığına Irak’taki tepki tavan yaparken, önemli Şii siyasi figür Mukteda Sadr’dan protesto çağrısı geldi.

Suikast sonrası ABD güçlerini Irak’tan çıkarmaya ve bunun için Haşdi Şabi gruparıyla birlikte çalışmaya hazır olduğundan söz etmiş olan Sadr, bu kez sosyal medyada ABD’nin varlığını ve ihlallerini protesto için bir milyon katılımlı yürüyüş çağrısı paylaştı:

“Allah’ın askerleri, ulusun askerleri Amerika’nın varlığını ve ihlallerini kınamak için bir milyon insan yürüyüşüne gidin. Irak’ın toprağı, hava sahası, egemenliği, işgal güçleri tarafından ihlal edilip çiğnendi.”

Sadr, bu gövde gösterinin ardından siyasi olarak mecliste de farklı bir tutum izleyeceklerini kaydetti. Ancak Şii lider, gösterinin düzenlenme tarihine dair bilgi vermedi.

Haşdi Şabi gruplarından Nuceba Hareketi’nin Genel Sekreteri Ekrem Ka’abi de “Sadr’ın Amerikan güçlerinin varlığını reddetmek için milyonluk gösteri yapılması çağrısını destekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Diğer Haberler