Kürdistan Bölgesinden Nasrullah’a sert yanıt

Kürdistan Bölgesinden Nasrullah’a sert yanıt

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Peşmerge Güçleri ve Kürdistan Eski Bölge Başkanı ve KDP lideri Barzani’yi hedef alan Lübnan Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’a sert yanıt verdi

Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil yaptığı açıklamada, “Senki, düşmanın korkusunda başını bile kaldıramıyorken, seninle hiçbir ilgisi olmayan bir ulusa neden sataşıyorsun? Başkan Barzani, bir ulusun direniş sembolüdür” şeklinde yanıt verdi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Adil Cotyar, Kasım Süleymani’nin ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada Peşmerge Güçleri ve Başkan Barzani’yi hedef alan Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’a yanıt verdi.

Yapılan açıklamada Cotyar Adil, Hasan Nasrallah’a “Haksız yere yıllardır zulüm ve baskıya maaruz kalan mazlum bir ulusal saldıracağınıza, onu savunmanız gerekirdi” şeklinde hitap etti.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Cotyar Adil açıklamasında Nasrallah’a hitaben “Titrek bir ses tonu ve çocukca ifadeler ile Kürdistan Bölgesi’ne ve bir ulusun liderine saldırılmasını ilginç bulduk. Sen ki yıllardır korkudan sığınaklarda gizlendiğin için güneşin yüzünü bile göremiyorken, yıllardır zulme maruz kalan bir halkı savunmak yerine mücadeleci bir millete hakaret ediyorsun” ifadelerine yer verdi.

Adil Cotyar Nasrallah’ın “Kürdistan Bölgesi’nin öldürülen İran Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’ye borçlu olduğunu” açıklamasına da yanıt vererek, “ Erbil ve Kürdistan Bölgesi’ni Peşmerge Güçleri korudu başkaları değil! Buna ragmen bize yardım eden, destekleyen herkese teşekkür ettik. Ancak Başkan Barzani’yi ziyaret edenler arasında bulunan sizin sözde temsilciniz, 16-20-26 Ekim 2017 tarihleri arasında Kürdistan’ı işgal hayalleri ve emelleri taşıyanlar ile birlikteydiler! Ama kahraman Peşmerge’nin direnişi karşısında bu korkak emelleri taşıyanlar, başlarını önüne eğmek, başlarını taşlara vurmak ve bu hayallerini gömmek zorunda kaldılar” şeklinde sert yanıt verdi.

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Adil Cotyar açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Sen ki düşmanlarının korkusundan başını bile kaldırmaya cesaret edemiyorken, seninle hiçbir ilgisi olmayan bir halka sataşıyorsun! Başkan Barzani, bir ulusun direniş sembolüdür. Sen yaptığın hakaretlerden daha da küçüksün! ”
Lübnan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, dün yaptığı açıklamada Kürdistan Bölgesi’nin IŞİD tehlikesine karşı “koruduğu” için Kasım Süleymaniye’ye “borçlu” olduğunu iler sürmüş ve Mesud Barzani’yi hedef alarak IŞİD’in Erbil’e yöneldiğinde “koktuğunu” söyleyerek haddini aşmıştı.

Diğer Haberler