Barzani: Irak’ta vekalet savaşı felaket getirir

Barzani: Irak'ta vekalet savaşı felaket getirir

Kürdistan Bölgesi eski başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) genel başkanı Mesut Barzani bir mesaj yayınladı. Barzani mesajda Irak’ta ki sorunların akıl, mantık ile çözüle bileceğini belirterek bir Irak’ta ki vekalet savaşının ağır sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

Barzani, Irak’ta “çok tehlikeli bir sürecin” başladığına dikkat çekerek, tüm tarafları ihtiyatlı ve duyarlı davranmaya çağırdı. Başkan Barzani ülkeyi kaos ve belirsizliğe sürükleyen hiçbir yaklaşıma taraf olmayacaklarını söyledi.

Irak’ın çok tehlikeli bir sürece girdiğine dikkat çeken Başkan Barzani, tüm tarafların bu süreçte akılane, mantıklı ve çözüm arayışı içerisinde olması gerektiğinin altını çizdi.

Açıklamada şunlar dile getirildi

 “Son bir kaç gündür Irak’ta ve bölgede çok bir tehlikeli bir durum ortaya çıkmıştır. Eğer tüm taraflar duyarlı olmazsa çok tehlikeli bir sürece girilecektir. Bu yaşanan durumdan çıkmak için, akılane ve mantıklı bir çözüm üretilmeli, duygusallıktan ve müzayedelerin önünü kapatan sloganvari yaklaşımlardan uzak durulmalıdır.”   

Irak’taki son gelişmelere de değinen Başkan Barzani, “Gelinen aşamada, bölgedeki çelişkiler ve sorunlar bir krize dönüşmek üzere. Bu nedenle, tüm taraflar ve halklarına karşı sorumlu olan kesimler, rasyonel, gerçekçi ve makul tüm tarafları ikna edecek bir çözüm geliştirmelidir. Eğer çözüm konusunda bu yöntem uygulanırsa; çözüm yollarının bulunmasında elimizden gelen tüm desteği sunma konusunda hazırız. Ancak, ülkeyi kaos, çatışma ve belirsizliğe sürükleyecek hiçbir yaklaşıma taraf olmayacağız.”   

Diğer Haberler