HSD Genel Komutanı Mazlum Kobani’den önemli açıklamalar

HSD Genel Komutanı Mazlum Kobani’den önemli açıklamalar

HSD (Suriye Demokratik Güçleri) Genel Komutanı Mazlum Kobane Kuveyt merkezli Al-Yaum Televizyon kanalına verdiği özel mülakatta önemli açıklamalarda bulundu.

  Mazlum Kobane, “Türk istilasının amacı sekiz sene içerisinde elde edilen başarıları ortadan kaldırmak ve Özerk Yönetimi yok etmekti” dedi. Kobane “Kuzey ve Doğu Suriye bölgesindeki tüm bileşenler gerçek düşmanın kim olduğu konusunda hemfikirdi ve saldırılar karşısında da birleşti. Dolayısıyla Türkiye’nin saldırılarının sonuçlarından birisi de, Kuzey ve Doğu Suriye bölgesinin tüm bileşenleri arasındaki birliğin daha da güçlenmesi oldu. SDG, büyük bir sınavdan geçti ve farklı kimlikler ve halklardan oluşan bütün savaşçıları arasındaki birliği koruyabildi” diye konuştu.

“Arap Birliği’nin tutumu onurluydu”

Türkiye’nin askeri harekâtının sadece Kürtleri değil aynı zamanda Arapları da hedef alarak onları ihanetle suçladığına dikkat çeken Kobane, “Bazı ülkeleri dışında genel olarak Arap ülkelerinin saldırılar karşısındaki tavrı olumluydu, Arap Birliği’nin tutumu onurluydu. Mısır, Suriye’nin toprak bütünlüğü, istikrarı ve Suriye krizine çözüm bulma konusunda çaba harcadı” dedi. Bazı Arap ülkeleriyle sürekli olarak iletişim halinde olduklarını ifade eden Kobane, çoğuyla dostane ilişkilere sahip olduklarını, kimi Arap ülkelerin Suriye rejimi ile ilişkilerde arabuluculuk rolünü oynamaya hazır olduklarına da dikkat çekti.

“Yeni realiteye hızla uyum sağladık”

ABD’nin operasyon öncesinde bölgeden çekilmesine ilişkin de “Amerikan liderliğindeki uluslararası koalisyonun Suriye’nin kuzey bölgelerinden çekilmesinin olumsuz sonuçları oldu” diyen Kobane, “Ancak yeni realiteye hızla uyum sağladık” diye konuştu.

“Şam yönetimi ile kapsamlı bir askeri anlaşmamız yok”

Türkiye’nin harekâtına karşı Şam yönetimi ile koordinasyon içinde hareket ederek askeri güçleri birleştirmeyi ve işgale karşı Suriye ordusunun sınır hatlarında varlığını talep ettiklerini kaydeden Kobane, “Şam yönetimi ile kapsamlı bir askeri anlaşmamız yok, biz sadece Türkiye’nin istilasına karşı ortak mücadele etmeyi kabul ettik. Kuzey Suriye’deki Askeri Konseyler kendi topraklarını korumak için bölgedeki Kürt, Arap, Süryani, Ermeni halklarının kendi evlatlarından oluşuyor” ifadelerini kullandı.

Rojava meselesinin sadece Kürt meselesi olmadığına da işaret eden Kobane şöyle konuştu:  “Bu sorun tüm bölge halklarını kapsayan bir meseledir. Bazı insanlar bizden Kürt meselesine odaklanmamızı istiyor, ancak biz bu türden bir yaklaşımı reddederek çözümün tüm bileşenleri-bölge halklarını kapsaması gerektiğini ifade ettik” dedi.

Güzel Gelişmeler olacak

HSD komutanı Mazlum Kobani konuşmasında  Şam yönetimi ile görüşmelere ilişkin Rusya’nın, Şam yönetimi ile Özerk Yönetim arasında arabuluculuk rolünü oynamaya hazır olduğuna belirterek “Önümüzdeki günlerde bu konuda olumlu bir gelişmeye şahit olacaksınız” dedi.

Diğer Haberler