YNK büyük değişim umudu ile 4. Kongresini gerçekleştiriyor

YNK büyük değişim umudu ile 4. Kongresini gerçekleştiriyor

Kurdîstan Yurtseverler Birliği ilk kez Celal Talabanisiz bir kongre yapıyor.

Bu gün Süleymaniye şehrinden yapılan kongre ‘ yenilenme Kongresi’ sloganı ile başladı. bu gün sabah saat 10:00 da başlayan kongre uluslararası Tasloce kongre ev gösteri salonunda yapılıyor.

 YNK’lilerin yoğun katılması beklenen kongrenin, Genel Sekreter Birinci Yardımcısı Kosret Resul’un konuşmasıyla başlayacağını bildirdi. Kongre saat 11.00’de başlayacak.

Kongrenin Meclis üyelerini, parti koordinasyonunu, genel sekreter ve sekreter yardımcılarını seçmesi bekleniyor.  Genel sekreterin kim olacağı konusu ise hala belirsizliğini koruyor. Parti bu konuda bir uzlaşmaya varmış değil.

Bazı çevreler Irak Cumhur Başkanı Dr. Berhem Salih’in aday olacağı ve seçileceği yorumunu yapıyor. Fakat YNK’nin şu anki koordinasyonu Berhem Salih isminde uzlaşmadı. Güçlü başka bir adayın çıkması bekleniyor.

1975 yılında Şam’da kurulan YNK, vefatına kadar Celal Talabani tarafından yürütüldü. Kurucu lideri Mam Celalin vefatından sonra YNK zor günler yaşadı. Kendi için de guruplaşan, iktidar mücadelesi veren YNK 2014 yılında yapması gereken Kongreyi sürekli erteledi. Talabani ailesinin fertleri bu iktidar savaşının başını çekiyordu.

YNK en son kongresini 2010 yılında yaptı.

Diğer Haberler