Doğu Kürdistanda Kolberlerin çilesi bitmiyor, kar fırtınasında can kaybı yaşandı

Doğu Kürdistanda Kolberlerin çilesi bitmiyor, kar fırtınasında can kaybı yaşandı

Doğu Kürdistan’da sınır üstünde kaçakçılık yaparak geçimini sağlayanlara kolber deniyor. Sınır üstünde gerek İran sınır güçlerinin ateşi gerekse doğa koşullarından dolayı kayıplar veriliyor. Bu kez de kar fırtınasında kayıp verildi.

Doğu Kürdistan’da ki 10 kişilik kolber gurubu yol hattında kar fırtınasına yakalandı. Guruptaki iki kardeşten biri hayatını kaybederken diğeri ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Doğu Kürdistana dönük çalışmalar yapan Hengaw insan Hakları Örgütünün belirtiğine göre Doğu Kürdistan’ın Hewreman mıntıkasında ki 10 kişilik kolber gurubu sert bir kar fırtınasına yakalanıyor. Bir kolber donarak hayatını yitirirken bir diğeri ise ağır yaralanıyor.

Hengaw örgütü açıklamasında 17 Aralık Salı günü kar fırtınasına yakalanan Kolberlerin yollarını kaybettiklerini, 10 kişilik guruptan bir kişinin hayatını kaybettiğini, kardeşinin ağır yaralandığını fakat guruptaki diğer kişilerden haber alınamadığını belirtiyor.

Kaybolan kolberlerin yakınları gurubun dönmemesi üzerine kendi imkanları ile kaybolan yakınlarını arıyorlar.

Merivan kentinin bir köyünden olan Azad Xusrevi’nin cenazesine ulaşırken kardeşi Ferhat Xusrevi’yi ise yaralı halde buluyorlar. Diğer kişilerden hala bir haber alınamadı.

Diğer Haberler