HSD 47 günlük ihlal bilançosunu açıkladı

HSD 47 günlük ihlal bilançosunu açıkladı

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin 17 Ekim’den bu yana gerçekleştirdiği ateşkes ihlallerine ilişkin açıklama yapan QSD Basın Merkezi, ihlallerin yeni alanları işgal etme amaçlı yapıldığını belirtti.

Açıklamada; 68 sivilin yaşamını yitirdiği, 214 sivilin yaralandığı ve 64 sivilin göç etmek zorunda kaldığı kaydedildi.

Açıklama şöyle:

“İşgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete grupları, Kuzey Suriye ve Rojava Kürdistan topraklarını işgal amaçlı saldırılarına yoğun ve aralıksız bir şekilde devam etmektedir. İşgalci ordu 9 Ekim 2019’dan bu yana tank, top, savaş uçağı ve binlerce çeteyle bölgenin güvenliği ve huzuruna yönelik müdahalelerini sürdürmektedir. İşgalci ordu, ateşkes anlaşmasına rağmen üzerinde anlaşma sağlanmamış bölgelere yönelik saldırılarını devam ettirmektedir.

İşgalci orduya bağlı çete grupları 17 Ekim’den bu yana Serêkaniyê’nin doğusu ve Girê Spî’nin batısına, her türlü ağır silahla yüzlerce kez saldırıda bulunmuştur. Saldırılarda çok sayıda Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ve Süryani Askeri Meclisi savaşçısı ile çok sayıda sivil şehit düşmüş, yine bölge halkından çok sayıda kişi de göç etmek zorunda kalmıştır. İşgalci ordunun ateşkes ihlalleri, insansız hava araçlarının (İHA) desteğiyle çete gruplarının desteğiyle birçok yerleşim birimi ve köyü işgal etmesi aşamasına ulaşmış, işgal alanlarını sınır hattının dışına taşıran bir duruma varmıştır.

Bu çerçevede işgalci ordu ve çete grupları, 17 Ekim 2019 tarihinden itibaren;

*Güçlerimize ve Suriye ordusuna ait mevzilere 143 defa saldırmıştır,

*İHA’larla 42 hava saldırısı gerçekleştirmiştir,

*Tank ve obüslerle ateşkes bölgeleri ve sivil yerleşim yerlerini 147 kez bombalamıştır.

Saldırılardan dolayı 68 sivil yurttaş şehit düşmüş, 214 sivil de yaralanmıştır. İşgalci ordu anlaşma bölgesi dışında bulunan 88 köy ve mezrayı işgal etmiş ve çete gruplarını yerleştirmiştir. Söz konusu bölgelere yönelik saldırılardan dolayı çoğu Hristiyan 64 bin sivil göç etmek zorunda kalmıştır. Ayrıca Asuri ve Süryanilere ait 6 köy, saldırılardan dolayı boşaltılmıştır.”

Diğer Haberler