Barzani: Çözüm için atılacak tüm adımları destekliyoruz

Barzani: Çözüm için atılacak tüm adımları destekliyoruz

Mesud Barzani, Irak’ta yaşanan gelişmelerle ilgili yazılı bir açıklama yayımladı.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi eski başkanı ve KDP Genel Başkanı Mesud Barzani, Irak’taki gelişmelerle ilgili yazılı bir açıklama yaparak, Irak’taki krizin sona ermesi için atılacak tüm adımları destekleyeceklerini belirterek, tüm tarafların haklarının korunmasının gözetilmesi gerektiğini vurguladı.

Irak’ta atılacak tüm adımların yaşanan krizi çözmeye yönelik olması gerektiğini belirten Başkan Barzani, “Diktatörlük döneminin izlerini silecek, o dönemin geri gelmesini engelleyecek ve krizin sona ermesi için atılacak tüm adımları destekliyoruz” dedi.

Yapılacak değişikliklerde tüm tarafların haklarının korunması gerektiğini vurgulayan Barzani, “Yapılacak tüm değişikliklerde ve atılacak tüm adımlarda tüm tarafların haklarının korunması göz önünde tutulmalı ve söz konusu değişiklikler anayasa temel alınarak yapılmalı” ifadelerini kullandı.

Güvenlik ve istikrarın sağlanmasının önemine de dikkat çeken Başkan Barzani, yasalar çerçevesinde gelişen gösterilerde göstericilerin meşru taleplerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Mesajının sonunda, halka karşı şiddet kullanılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Barzani, “Masum insanların öldürülmesi kabul edilemez, şehitlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler