Doğu Kürdistan’da ki gösterilerde 34 kişi daha şehit düştü

Doğu Kürdistan’da ki gösterilerde 34 kişi şehit düştü

İran ve doğu Kürdistan’a dönük faaliyetler yürüten Hengav insan hakları örgütü bu gün yazılı bir açıklama yaparak İran’da ki son duruma dönük istatistik bilgiler paylaştı.

Buna göre doğu Kürdistan’ın Kirmanşah kentindeki gösterilerde şimdiye kadar 34 kişi şehit düştü. En az 1230 kişi ise tutuklandı.
Hengaw insan hakları örgütü yaptığı açıklamada yakalanan 1230 kişinin Kirmanşanın Serpeli, Ciwanro, Zehaw ilçelerinden olduğunu belirtti. Cwanro ve Kirmanşah kentlerinde ise 600 kişinin yaralandığını bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu belirtti.

Tutuklu kişilerin çoğunun Dîzlawa Cezaevinde olduğu belirtilirken içlerinde yaralı olanların tedavi göremediğini ve durumlarının gün geçtikçe daha kötü olduğunu belirtiliyor.

Hengaw örgütü bu olaylarda şehit düşenlerin isimlerini ise şöyle açıkladı.

Kirmanşah Şehitleri

1-Mihemed Mîrzayî 2- Nadir Bîjenvend 3-Yunus Hazetî 4- Mezher Zehîrî 5-Borhan Mensornya “Merivanlı ” 6-Abdurrahman Şîrazî 7-Secad Baqrî 8-Hîsam Baranî Rad “Rewanser Şehrinden” 9-Mistefa Ferzamî 10-Armîn Qadirî 11-Behmen Ezîzî 12-Mihemed Palanî 13- Mizefer Wetendost 14-Mizefer Kerîmî

Şehîdên Ciwanro

1-Kawa Mihemedî 2-Yunus Fîroz Bext 3-Îbrahîm Moradî 4-Mobîn ‘Bedollahî  5-Cebar Tcare

Ciwanro kentinde şehit düşen bir kişinin ismi ise henüz açıklanmadı

Diğer Haberler