DAİŞ’le mücadele komisyonu; Peşmerge ve HSD’ye yardımlarımız sürecek

DAİŞ’le mücadele komisyonu; Peşmerge ve HSD’ye yardımlarımız sürecek

Uluslararası  DAİŞ ile Mücadele Koalisyon toplantısından Kürt güçlerine desteğe devam kararı çıktı.

Bu gün Washington’da toplanan DAİŞ’le Mücadele Koalisyon Güçleri toplantı sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Açıklamada Güney Kürdistan ve Rojava’da DAiŞ’in durumuna dönük değerlendirmelerde yer aldı.

Toplantı sonuç bildirgesinde şu ifadelere yer verildi;

“Suriye’nin kuzeyindeki tüm güçlerin DAİŞ’in terör saldırılarına karşı daha dikkatli olması gerekiyor. Koalisyonun DAİŞ’e karşı savaşta verilen kazanımları korunması gerekiyor. Bölgedeki tüm güçlerin güvenlik boşluğuna imkan vermemeli, aksi durumda DAİŞ’in oluşacak güvenlik boşluğundan faydalanacaktır. DAİŞ’le bağlantılı kişilere yönelik operasyonların sürmesi özellikle de Suriye’nin kuzeyinde yabancı uyruklu teröristlerin yakalanması oldukça büyük önem taşıyor.”

Irak, Kürdistan Bölgesi ve Suriye’de DAİŞ’le mücadele kapsamında askeri eğitimin süreceği belirtilen açıklamada, bu konuya ilişkin olarak şu ifadelere yer verildi:

“DAİŞ’in tamamiyle yok edilmesi için gereken tüm çabanın gösterilmesine dönük karara bağlı kaldığımızı bir kez daha yeniliyoruz. Müttefiklerimize DAİŞ’le mücadelede gereken askeri ve insani lojistlik yardımı sürdüreceğiz.  DAİŞ’in bulunduğu bölgelerde askeri eğitimlerin yanı sıra danışmanlarımızın varlığı devam edecek.”

DAİŞ mücadele kapsamında Irak ve Peşmerge Güçleri’ne askeri eğitimlerin sürdürüleceği belirtilen açıklamada, Irak ve Suriye’de DAİŞ’den kurtarılan bölgelerde güvenlik ve istikrarın korunmasının önemi vurgulandı. Açıklama ayrıca söz konusu bölgede sivil halkın ihtiyaç ve geleceğe dönük taleplerinin dikkate alınması vurgulandı.

Diğer Haberler