Kürdistan Bölgesinde Siyasi Hareketlilik

Kürdistan Bölgesinde Siyasi Hareketlilik

Bu gün Kürdistan Bölgesel Hükümeti Irak ve Peşmerge gündemi ile toplanırken, Bölge başkanı Neçirvan Barzani ise Irak’ta temaslarda bulunuyor.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Irak ve Suriye’de ki karmaşanın artması ile beraber çalışmalarına hız verdi. Bir yandan Irak’ta ki gösteriler ve Irak’ın geleceği ile ilgili Kürdistan bölgesinin kazanımlarını korumaya dönük çalışmalar yapılırken bir yandan da Irak’ın geleceğinin belirlenmesinde aktif rol almak için çalışmalar yürütülüyor.

Bu hareketli günlerden biri de bu gün yaşanıyor.

Öte yandan ise Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani beraberindeki heyetle Irak’ın başkenti Bağdat’ı ziyaret ediyor. Bu gün sabah saatlerinde Bağdat’a ulaşan Neçirvan Barzani’nin Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Irak Parlamento Başkanı Muhammed Hebusi ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu bugün Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında toplanıyor. Bakanlar Kurulu toplantısında Peşmerge Bakanlığında yapılması beklenen reformlar, Irak Federal Mahkemesi’nin alığı karar ve erken seçim konuları gündeme gelecek.

Kürdistan Bölgesinde Siyasi Hareketlilik

Irak’ta 1 Ekim’de başlayan gösteriler hala devam ediyor. Bunun Irak’ta bir dönüm noktası olduğu belirtiliyor. Kürtler Irak’ta ki bu değişim sürecinde Kürt kazanımlarının gölgelenmesini kabul etmeyeceklerini açıkladılar.

 

Diğer Haberler