Neçirvan Barzani: Ulusal bir askeri güç oluşturacağız

Neçirvan Barzani, Peşmerge, Zaho, ulusal ordu

Tüm Kurdistan halkı Peşmege ile onur duyuyor. Peşmergeler bir partiye bağlı olmayı kabul etmemeli.

Neçirvan Barzani, Zaho Askeri Akademisi’nin mezuniyet töreninde konuştu. Zaho Askeri Akademisi’nin gurur kaynağı olduğunu belirten Neçirvan Barzani, “Kürdistan Bölgesi’nin ulusal bir askeri güce ihtiyacı var ki bu partilerin amaçları doğrultusunda kullanılmamalı” dedi.
Peşmerge’nin dünya da iradenin sembolü olarak tanındığını vurgulayan Neçirvan Barzani, “Kürdistan Peşmerge’yle gurur duyuyor. Peşmergeler partisel bir güç olmayı kabul etmemeli” ifadesini kullandı.
Neçirvan Barzani, DAİŞ’le savaşın Peşmerge için önemli bir tecrübe olduğunu kaydederek, geçmişten ders çıkarılması gerektiğini vurguladı.
Peşmerge ve gönüllü savaşçıların DAİŞ’e karşı büyük bir savaş yürüttüğünü ve çok sayıda şehit verdiğini belirten Neçirvan Barzani sözlerini şöyle sürdürdü: “DAİŞ’le savaşta Peşmerge ve gönüllüler kahramanca savaşarak çok şehit verdiler. Bu savaş Peşmergeye büyük tecrübeler kazandırdı. Bu nedenle de Peşmerge, DAİŞ savaşından kazandığı tecrübelerle, daha modern ve donanımlı bir yapıya kavuşmayı esas almalıdır. Peşmerge artık partilerin değil, tüm Kürt halkının askeri gücü olmak zorundadır. DAİŞ savaşında gördük ki tehlike sadece partilere yönelik değil, bütün Kürdistan’a yönelikti. Bu nedenle de Peşmerge bütün cephelerde ortak bir savunma duygusuyla kahramanca savaşı esas aldı.”
Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin güçlü, donanımlı bir orduya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu, kurulacak ordunun tek komuta merkezinden idare edilmesi gerektiğini ve ordu bünyesinde daha uzman yöneticilere, kadrolara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Diğer Haberler