Türk Ordusu ve çeteleri Til Temir bölgesine saldırdı

Türk Ordusu ve çeteleri Til Temir bölgesine saldırdı

İşgalci türk ordusu ve kendisine bağlı çeteler bu günde Til Temir çevresine saldırdı. Rejim, HSD değişik köylerden işgalci ordunun ilerlemesini engelledi.

Bilgi aldığımız yerel kaynaklar bu sabah saat 10’da Türk ordu birliklerinin ağır silahlarla Til Temir çevresindeki Zirgana, Qasimiye, Rihaniye, Mahmudiye, Dawudiye, Ereb Xan, Til Werd köylerini vurdu.
Türk devleti bu sabah itibari ile bölgeyi bir yandan ağır silahlar ile vururken bir yanda da bölgenin iç kesimlerine ağır silah sevkiyatı yapıyor. Sevkiyatın İngil Hava köyünde yoğunlaştığı belirtildi.
Bu gün sabah Kabir Sahir ve El Şahife köylerine ise insansız hava araçları ve obüslerle saldırdı. Türk ordusu dün de bu köylere saldırmış ve kayıp vermişti. Bu gün tekrardan köyleri ele geçirmek için saldırı da bulundu.
Yine Suriye resmi haber ajansı SANA’nın geçtiği habere göre bu gün saat 9 sıralarında Türk Ordusu Til Temir ve Til Werd köylerini tank ve obüslerle vurdu. Bu köylerde bulunan Suriye Ordu güçleri de ağır silahlarla karşılık verdi. Dün de aynı bölgede bulunan Dirdara köyünde Suriye ordusuna bağlı bir araç SiHA ile vurulmuştu. SANA bu gün yaptığı açıklamada 5 Komutanlarının öldüğünü ve 25 kişinin ise yaralı olduğunu açıkladı.

Diğer Haberler