Mesrur Barzani Rojavalı mültecileri ziyaret etti

Mesrur Barzani Rojavalı mültecileri ziyaret etti

Mesrur barzani ve beraberindeki heyet mültecilerin sorunlarını dinleyerek uluslar arası toplumda da çağrıda bulundu

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani Bedreş Kampındaki Rojavalı Kürtlerin kaldığı Mülteci kampını ziyaret etti.Mesrur Barzani ve beraberindeki heyet kamp sorumluları ile toplantılar dışında ayrıca halkı da ziyaret etti.
Mesrur Barzani kamp ziyaretinde “ Kürdistan bölgesinde şu anda 1 Milyon 100 mültecinin bulunduğunu ve bu mültecilerin 1,5 milyar dolarlık yıllık masraflarının tümünün Kürdistan bölgesi tarafından karşılandığını söyledi. Mesrur Barzani konuşmasının devamında şunları söyledi; biz bu güne kadar mültecilerin ihtiyaçları için elimizden gelen her şeyi yaptık, bundan sonrada devam edeceğiz. Fakat mülteci sorunu uluslararası bir sorun ve dış yardımların da devam etmesi gerekiyor. BM ve uluslar arası toplum üzerine düşeni yapmalı.

Mesrur Barzani daha sonra kampta halkı ziyaret etti, sorunlarını dinledi. Özellikle çocuklardan büyük ilgi gören Barzani çocukları da sevindirdi.

Mesrur Barzani Rojavalı mültecileri ziyaret etti

Berdeş Kampında büyük çoğunluğu Türkiye’nin 9 Ekim rojavayı işgal girişim sonrası gelen 12 bin kişi yaşıyor. Türkiye’nin işgal girişimi sonrası yaklaşık olarak 13 bin mülteci Güney Kürdistana geçti. Darka Mazi ekibi olarak Güney Kürdistana geçmek isteyenlerin kişi başı en az 300 Dolar ödeme yaparak kaçak olarak geçtiklerine dair bir dosya yayınlamıştık.

Diğer Haberler