Mazlum Abdi: Türkiye ve destekledikleri güçler ateşkesi ihlal ediyor

Mazlum Abdi: Türkiye ve destekledikleri güçler ateşkesi ihlal ediyor

HSD ( Suriye Demokratik Güçleri)  Genel Komutanı Mazlum Abdi,  Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye ve destekledikleri güçler, Rojava’da saldırılarına devam ediyor” dedi.

HSD Genel Komutanı Mazlum Kobani, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye ve destekledikleri Rojava’da ‘saldırılarına devam ediyor ve bu saldırılar her saat başı daha da fazla bölgeyi içine alıyor. Başkan Trump’ın talimatıyla Mike Pence ile varılan ateşkes anlaşması sonrası 182 silah arkadaşımız ve onlarca sivil şehit edildi, 30 bin sivil yerlerinden edildi.

Kobani,  HSD olarak ateşkes şartlarına uyduklarının belirterek, “Halkımızı ölümlerden ve yerlerinden edilmeden korumak için tarafımızdan tüm ateşkes anlaşması taahhütleri yerine getirildi. Başarılı terörle mücadele planlarımız ve ortak operasyonlarımız IŞİD’in yenilgisinin sağlamak için yeniden başlatıldı ve şu anda petrol alanlarını Amerikan kuvvetleri ile koruyoruz” dedi.

İki gün önce Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, YPG öncülüğündeki HSD’nin ABD ve Rusya ile yapılan anlaşmaları ihlal ederek bölgeden çekilmediğini iddia etmişti.

Siyasi çevreler Türkiye’nin ateşkesle ele geçiremediği M4 karayolunda insiyatifi ele geçirmek için çatışmaları devam ettirdiğini düşünüyor.

Diğer Haberler