ABD’DEN MAZLUM KOBANİ’YE DAVETİYE TALEBİ

ABD’DEN MAZLUM KOBANİYE DAVETİYE TALEBİ

Cumhuriyetçi ve Demokratlardan bir grup senatör  ABD  Dışişleri Başkanlığı’na  bir mektup yazarak Suriye Demokratik Güçleri komutanı Mazlum Kobanî’ye  ABD’yi ziyaret etmesi halinde  hızlı bir şekilde vize verilmesi talebinde bulundu.

Cumhuriyetçi senatör Lindsey Graham ve Marsha Blackburn ile Demoktar senatörler Chris Van Hollen, Jeanne Shaheen ve Richard Blumenthal Dışişleri bakanı Mike Pompeo’dan Mazlum Kobanî için ABD’ye vize işlemlerinin hızlandırılmasını istedi.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre, senatörler Pompeo’ya yazdıkları mektupta “Rojava’da yaşanan durumdan aşırı derecede endişe duyduğumuzu söylemek hafif kalır” ifadesi kullandı. Mektupta senatörler, sahada ve IŞİD’le mücadelede durumun doğrudan DSG’nin askeri liderlerinden dinlenilmesinin hem kongre hem de Trump yönetimine yarar sağlayacağını belirtti.

Senatörler kaleme aldıkları mektupta, “bu nedenle IŞİD’e karşı günlük operasyonlardan sorumlu General Mazlum Kobani’ nin ABD’yi ziyaret talebi olması halinde, vize işlemlerini hızlandırmanızı ve gerekebilecek her türlü uygulanabilir muafiyeti vermenizi talep ediyoruz” dedi.

Dünde Donald Trump bir Twitt atarak General Mazlum’a teşekkür ediyoruz demişti.

Diğer Haberler