TÜRKİYE VE ÇETELERİ ATEŞTESE RAĞMEN SALDIRILARINA DEVAM EDİYOR

TÜRKİYE VE ÇETELERİ ATEŞTESE RAĞMEN SALDIRILARINA DEVAM EDİYOR

Demokratik Suriye Güçleri (HSD) Basın Merkezi bu gün bir basın bildirisi yayınlayarak Türkiye’nin Rojava’yı işgal girişiminin dün, yani 20.10.2019 tarihinde de devam ettiğini belirtti

Yayınlanan bilançoya göre HSD güçlerinin saldırıları engellemek için yapığı savunma soncusunda Türk Devletine bağlı 3 çete öldürüldü. Ayrıca 3 Panzer de imha edildi. HSD bildirisinin ayrıntıları şöyle;

“Serêkaniyê:

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, ateşkesin dahil olduğu bölgelere yönelik saldırılarını sürdürüyor. 20 Ekim’de işgalci orduya bağlı çete grupları, keşif ve savaş uçakları desteğinde Serêkaniyê’nin güneyindeki Menacir hattına ve Serêkaniyê’nin doğusundaki köylere saldırı girişiminde bulundu. Güçlerimiz meşru savunma çerçevesinde saldırılara karşılık verdi ve kısa süreli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda 3 çete mensubu öldürüldü, 2 zırhlı araç imha edildi, bir zırhlı araç da darp edildi.

Fırat Bölgesi:

İşgalci orduya bağlı çete grupları, savaş uçakları, keşif uçakları ve ağır silahlarla birlikte Eyn İsa’nın güneyindeki köyler ve Çelebiye’ye saldırdı. Güçlerimiz meşru savunma çerçevesinde saldırılara yanıt verdi. Webdê, Kafiya ve Wasta köylerinde ağır çatışmalar yaşandı. Arkadaşlarımızın verdiği yanıt ve yaşanan çatışmalarda bir çok çete mensubu öldü veya yaralandı.

Her iki bölgede yaşanan çatışmalarda en az 3 çete mensubu öldü, çok sayıda çete mensubu yaralandı ve 3 panzer imha edildi.

Çatışmalarda 6 arkadaşımız kahramanca savaşarak şehit düştü. Bağlantımızın koptuğu 9 arkadaşımızın da şehit düştüğü tespit edildi. Ayrıca 21 arkadaşımız da yaralandı.”

 

Diğer Haberler