SURİYE DEMOKRATİK MECLİSİ: 350 BİN KİŞİ GÖÇ ETTİ

SURİYE DEMOKRATİK MECLİSİ: 350 BİN KİŞİ GÖÇ ETTİ

Suriye demokratik meclisi (MSD) yaptığı açıklama ile Türkiye Devletinin Rojava’yı işgal girişimi sonrası 350 bin kişinin yaşadığı yeri terk ettiğini belirtti.

Suriye Demokratik Meclisi Kamışlo şehrinde yaptığı basın açıklamasına Türk Silahlı Güçlerinin başlattığı işgal girişimi sonrası halkın içinde bulunduğu durumu istatistik sonuçları ile açıkladı. Açıklamada yaşanan duruma dair birçok ayrıntı da yer alıyor.

MSD açıklamada şöyle dedi; Türk devletinin Rojava Kürdistanı’na başlattığı işgal saldırısı sonrası 350 sivil evlerini terk etmeye mecbur kaldı.

Açıklamanın devamında 235 sivilin şehit düştüğünü ve bunlardan 22’sinin çocuk olduğunu belirtti. Ayrıca 667 sivilinde yaralandığını belirtti. MSD 17 Ekim tarihinde ilan edilen ateşkese rağmen Türk Devletinin saldırılarına devam ettiğini belirterek ateşkes ilanından sonra da 22 sivilin şehit düştüğünü belirtti.

Türk ordusu 9Ekim 2019 tarihinde Rojava Kürdistanı’na güvenli bölge kurma bahanesi ile saldırı başlatmıştı. Bu saldırılar da ise direk sivil insanları hedeflemişti.

Diğer Haberler