İsmail Beşikci: Devlet, Kürtlere bir şey vermeden barış yapmak istiyor

İsmail Beşikci: Devlet, Kürtlere bir şey vermeden barış yapmak istiyor

Sosyolog İsmail Beşikci, yeni çözüm süreci tartışmaları ile ilgili, “Devlet, Kürtlerin istedikleri hiçbir şeyi vermeden, yani anadilde eğitim gibi taleplerini kabul etmeden barış yapmak istiyor. Kürtler ise Kürdistan’dan her fırsatta söz etmelidirler” açıklamasında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısında PKK lideri Abdullah Öcalan’a “umut hakkı” vaadini de içeren, örgütün silah bırakması ve lağvedilmesi çağrısının ardından Öcalan’a 43 ay sonra ilk kez görüş izni verildi.

Bu adım yeni çözüm sürecine dair beklentileri artırırken DEM Parti ve PKK bu adımı olumlu karşıladığını bildiren açıklamalar yaptı.

Sosyolog İsmail Beşikci yeni çözüm süreci tartışmalarına ilişkin Rûdaw’a konuştu.

Beşikci, “Devlet, Kürtlerin istedikleri hiçbir şeyi vermeden, yani anadilde eğitim gibi taleplerini kabul etmeden barış yapmak istiyor. Bu süreçte Öcalan’ın ismini kullanarak, onun üzerindeki tecridin kaldırılması gibi konulardan bahsediyor. Tabii PKK Öcalan’ın muhatap alınmasından dolayı çok memnun. Ancak devletin böyle bir niyeti ve düşüncesi var; Kürtlere hiçbir şey vermeden barış yapmak istiyor” diye konuştu.

Beşikci, Kürtler için tavsiyelerini ise, “Kürtler ise kendi dillerini savunmalı, her yerde ve her zaman konuşmalı. Çocuklarını Kürt diliyle yetiştirmeye özen göstermeli ve Kürtlerden, Kürdistan’dan her fırsatta söz etmelidirler” sözleri ile özetledi.

Diğer Haberler