Süleymaniye halkı Bafil Talabani’nin talimatı ile katledilen Hawkar Caf’ı unutmadı

Süleymaniye halkı Bafil Talabani’nin talimatı ile katledilen Hawkar Caf’ı unutmadı

7 Ekim günü Bafil Talabani’nin verdiği talimatla aracına bomba konarak katledilen Hawkar Caf’ın resimleri Süleymaniye sokaklarına asıldı.

2022 yılında arabası iki kızı ve eşide varken aracına konan bomba ile katledilen Hawkar Caf’ın resimleri Süleymaniye’de asıldı. Dün gece yarısı korsan biçimde asılan resimler sabah YNK asayişi tarafından toplatıldı.

Hawkar Caf YNK içindeki sorunlardan sonra YNK’den ayrılarak Hewler’e yerleşmişti. Koruması olan iki kişi tarafından arabasına konan uzaktan kumandalı bomba patlatıldı. İki küçük kızı son anda kurtarıldı.  Olayı yapanlar kısa süre sonra Hewler asayişi tarafından tutuklandı ve yaptıkları itiraflarda bombayı YNK anti-terör güçleri komutanı Vahap Halepçeyi tarafından verildiğini ortaya koydu.

Hawkar Jaf’ın kardeşi Muhammed Jaf, bu konuyla ilgili olarak BasNews’e şunları söyledi: “Dün gece geç saatlerde Süleymaniye halkı, mafya ve Bafil Talabani’nin suçlamalarına karşı kardeşim Hawkar Jaf’ın birçok fotoğrafını ağaçlara ve elektrik direklerine astı.” Dedi.

Şahin Caf ailesi gibi kendilerinin de kardeşlerinin kanını affetmeyeceklerini, kardeşlerinin haklarını almak için var güçleriyle çalışacaklarını, gerekirse yerel mahkemeler dışında Uluslararası mahkemelere  Bafil Talabani ve ailesi hakkında dava açacaklarını belirtti.

Muhammad Jaf, “Bafil ve Wahab Halabjei’yi teşhir edip gerçek yüzlerini açığa çıkarmayana ve bunu tüm Kürdistan halkına gösterene kadar durmayacağız” dedi.

Diğer Haberler