Başkan Barzani’den KDP taraftarlarına: Seçim döneminde demokratik ve ahlaki duruşumuzu koruyacağız

Başkan Barzani'den KDP taraftarlarına: Seçim döneminde demokratik ve ahlaki duruşumuzu koruyacağız

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin şehitlerin kanının ürünü olduğunu söyledi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Başkan Mesud Barzani’nin huzurunda, KDP Başkan Yardımcıları Neçirvan Barzani ve Mesrur ​​Barzani ile yüzlerce KDP üyesi ve destekçisi, KDP’nin listesi 190’ın kutlamaları Erbil’de düzenlendi.

KDP söz konusu kutlamayla, Kürdistan Parlamento altıncı dönem seçimleri için adaylarını resmi olarak açıkladı.

Başkan Barzani, yaptığı konuşmada, referandum günü olan 25 Eylül 2017’de Kürdistan halkını iradesinin kırılmasına izin vermeme kararından dolayı tebrik ederek, “Kürdistan Bölgesi, şehitlerin, Enfal kurbanlarının ve kahraman Peşmergelerin kanının ürünüdür. KDP’ye büyük bir şeref verilmiş ve bu büyük kazanımı (Kürdistan Bölgesi) elde etmek ve korumak için çok büyük şehit vermiştir.” dedi.

Barzani, referandumun yıl dönümünde seçim kampanyasının başladığını belirterek, KDP adaylarına başarılar diledi.

Mesud Barzani, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Allah’ın yardımıyla ve sadık Kürdistan halkının cesaretiyle kendimizi 20 Ekim’e (seçim günü) hazırlayarak, büyük zafer elde edeceğiz. Kendinize inanmalı ve güçlü bir umut ve güvenle hazırlanmalısınız. Başarıya daha çok inanmalı ve başarısızlığı düşünmemelisiniz. Her biriniz kazanmaya hazırlanmalısınız, Allah’ın izniyle seçimleri biz kazanacağız.”

Bazrani, Kürdistan Bölgesi’ne yönelik komplolara karşı gösterdikleri direnişten dolayı Kürdistan halkına teşekkür ederek, “Kürdistan Bölgesi vatandaşları sabredip Eyüp’ün sabrını taşıyarak, bölgeyi korudular. Kendilerine teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum.” diye konuştu.

KDP’nin barışa, demokrasiye ve bir arada yaşamaya inandığını fiilen kanıtladığını dile getiren Mesud Barzani, “İnsanların mutlu olmasını, mutlu bir yaşam sürmesini istiyoruz. Kürdistan halkının refahını temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Mesud Barzani, partisinin üye ve destekçilerine seslenerek şunları söyledi:

“Sizden bu seçimde çok sakin olmanızı rica ediyorum. Şiddetten ve sert dil kullanmaktan kaçının. Hiçbir kavgaya sürüklenmeyin. Kendi itibarınızı ve partinizin itibarını koruyun. Unutmayın ki dili uzun olanın eli kısadır.”

Kürdistan Parlamento seçimleri, Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu gözetiminde, 20 Ekim 2024’te gerçekleştirilecek.

Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonunun kararıyla, Kürdistan Parlamento seçimlerine yönelik kampanya bugünden (25 Eylül 2024) başlayarak 15 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek.

Kürdistan Bölgesi’nde demokrasinin ve seçimlerin düzenlenmesinin yaratıcısı ve eğitmeni olan KDP, 1992 yılından bu yana 12 genel seçime katılmış ve bunların tamamında Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta birinci parti olmuştur.

Diğer Haberler