Mesrur ​​Barzani: Eğitim sektörünün gelişmesi daha fazla önem ve yatırım gerektiriyor

Mesrur ​​Barzani: Eğitim sektörünün gelişmesi daha fazla önem ve yatırım gerektiriyor

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, geçtiğimiz birkaç yılda yaşanan sorunlara ve krizlere rağmen sürekli olarak imkanları doğrultusunda eğitim sektörüne önem verdiklerini belirtti.

Başbakan Mesrur Barzani, bugün (17 Eylül 2024) Erbil’in Xebat ilçesinde 15 anaokulu ile okulun temelini attığı törende açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz birkaç yılda yaşanan sorunlara ve krizlere rağmen sürekli olarak imkanları doğrultusunda eğitim sektörüne önem verdiklerinin altını çizen Mesrur Barzani, “Koronavirüs salgını döneminde eğitim sürecinin durmasına izin vermedik. Süreç elektronik ve online olarak iyi devam etti ancak eğitim sektörünün gelişimi daha fazla önem ve yatırım gerektiriyor.” dedi.

Öğrencilerin rahat bir ortamda ders çalışabilmeleri için daha fazla okula ve okul malzemesine ihtiyaç olduğunu dile getiren Başbakan,  okulların standartlara uyması gerektiğinin altını çizdi.

Başbakan Barzani, “Ne yazık ki son yıllarda Kürdistan’daki durum, kapsamlı bir planın olmayışı ve Kürdistan Bölgesi üzerindeki tüm baskılar nedeniyle eğitim sektörü için iyi bir altyapı oluşturulamamıştır. Dolayısıyla bu önemli sektörü geliştirmek için önümüzde yapacak çok işimiz var. Son yıllarda hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de özel sektör onlarca okul inşa etmeyi, binlerce okulu yenilemeyi başardı.” dedi.

“Milli Eğitim Bakanı’ndan duyduğuma göre yıl sonuna kadar 194 okul inşa edilecek, 1670 okulun da tadilatı yapılacak. Bu 15 okulun temel taşı bugün özel sektörün desteğiyle atılacak.” diyen Başbakan Barzani, geçtiğimiz günlerde kamu eğitim sektörüne yönelik okul inşaatında emeği geçenleri törenle ödüllendirdiklerini hatırlatarak, onlara teşekkür etmenin yerinde olacağını vurguladı.

Xebat bölgesinin önemine işaret eden Başbakan, “Xebat bölgesi daha fazla hizmeti hak ediyor, dolayısıyla bu bölgeye yönelik planlarımız, programlarımız var. Bugün okulların temelini atmak için bu bölgenin seçilmesi bu bölgenin öneminin göstergesidir.” diye konuştu.

Bir ay önce okullarda saat başı derse giren öğretmenlerden oluşan bir grupla görüştüğünü hatırlatan Başbakan, “Taleplerini dinledim ve sözleşmeli olarak istihdam edileceklerini duyurduk, o dönemde söz verdi ve ilgili devlet yetkililerine, Milli Eğitim Bakanlığı ile Bakanlar Kurulundan sürecin bir aydan kısa sürede tamamlanmasını istedim. Bir aydan daha kısa bir sürede bu sözümüzü yerine getirdiğimizi görmekten memnuniyet duyuyorum, umarım bu öğretmenlerimiz gelecekte de sözleşmeli öğretmen olarak kutsal görevlerini sürdürebilirler.” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında tüm öğretmenlere de teşekkür eden Başbakan, “Bu Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile tüm Kürdistan Bölgesi halkının başarısı olsa da bu başarıların görmezden gelinmesi ve diğer partilerin suçlanması yönünde kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığını da gördük. O yüzden bu sözlere kulak asmayacağız. Bizim görevimiz Kürdistan halkına hizmet etmektir ve bunu yapmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla orada burada ne söylenirse söylensin Kürdistan halkının çıkarına olan yolda devam edeceğiz.” sözlerini paylaştı.

Diğer Haberler