Hoşyar Zebari: Irak Parlamentosunun bugünkü çabaları toplum ve sivil devlet için tehlikelidir

Hoşyar Zebari: Irak Parlamentosunun bugünkü çabaları toplum ve sivil devlet için tehlikelidir

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Üyesi Hoşyar Zebari, “Irak Parlamentosunun bugünkü çabaları toplum ve sivil devlet için tehlikelidir.” dedi.

KDP Politbüro Üyesi Zebari, bugün (16 Eylül 2024) gerçekleştirilen Irak Parlamentosu oturumuna ilişkin sosyal medya platformu X üzerinden açıklamada bulundu.

“Irak Parlamentosunun bugünkü çabaları toplum ve sivil devlet için tehlikelidir.” diyen Zebari, şu ifadeleri kullandı:

“Sorunlu ve tehlikeli kişisel statü kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin üç tartışmalı yasayı, genel af taslağını ve önceki rejim dönemindeki devlet konut kararlarını geçirmeye yönelik çalışmalarında marjinalleştirilmiş ve durmuş Irak Parlamentosuna ilişkin bugünkü yasal anlaşma, sefil bir anlaşmadır, toplum ve sivil devlet için tehlikeli bir girişimdir.”

Irak Parlamentosu af ve kişisel statü yasa tasarılarında yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere bugün (16 Eylül 2024) toplandı.

Öte yandan Irak Parlamentosundaki KDP Fraksiyonundan Ezidi milletvekilleri, parlamentonun gündemini protesto etmek amacıyla oturumu boykot etti.

Irak Parlamentosu KDP Fraksiyonu Başkanı Viyan Sabri, 16 Eylül 2024 Pazartesi günü (bugün) yaptığı açıklamada, KDP Fraksiyonundan Ezidi vekillerin, Genel Af Yasası’nın gündeme alınmasını protesto etmek amacıyla oturumu boykot ettiğini belirtti.

Bilgilere göre söz konusu Ezidi vekiller, bu yasanın teröristleri Irak cezaevlerinden çıkarmanın bir yolu ve mekanizması olabileceğine inanıyor.

Irak Parlamentosu ayrıca genel af yasa tasarısında yapılan ikinci değişikliğin okunmasının ardından oturumu erteledi.

Diğer Haberler