Başbakan Mesrur Barzani: Erbil’de Duwin Barajı’nın temelini attı

Başbakan Mesrur Barzani: Erbil'de Duwin Barajı'nın temelini attı

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Duwin Barajı’nın, bölgedeki tarihi eserlere zarar vermeyecek ve daha fazla su depolayabilecek şekilde tasarlandığı söyledi.

Başbakanı Barzani, bugün (16 Eylül 2024 Pazartesi günü) Erbil’de Duwin Barajı’nın temelini atmasının ardından konuşma yaptı.

Duwin Barajı’nın su depolamaya uygun bir konuma sahip olduğunu belirten Mesrur ​​Barzani, “Duwin Barajı’na herhangi bir kanalizasyon suyunun karışmaması için Belediyeler Bakanlığı ve diğer ilgili bakanlıklardan gerekli tedbirlerin alınmasını talep ettim.Duwin Barajı inşaatı nedeniyle arazileri kısmen sular altında kalacak olan tüm çiftçiler tazmin edilecek.” dedi.

Başbakan, ilgili taraflara tarihi Duwin Kalesi’nin ve bölgedeki diğer birçok eserin arkeolojik kurallara göre restore edilmesi talimatı verdiğini dile getirerek, “Duwin Barajı’nın tamamlanması ve tarihi eserlerin restorasyonu ile bölge, doğa ve arkeoloji açısından en önemli turizm merkezlerinden biri haline gelecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Mesrur Barzani, projenin yerel bir şirket tarafından uygulanacağını kaydederek, “(Projeyi uygulayan firma) Baraj inşaatında iyi bir deneyime sahiptir.” sözünü kullandı.

Mesrur ​​Barzani, vatandaşlara çevreyi korumaya ve Kürdistan Bölgesi’nin güzel doğasını dünyanın her yerinden turistlerin ziyaret ettiği bir yer haline getirmek için hükümetle iş birliği yapmaya çağırdı.

Diğer Haberler