KDP yedi yıl sonra Kerkük’teki teşkilat bürosunu açıyor

KDP yedi yıl sonra Kerkük'teki teşkilat bürosunu açıyor

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), 16 Ekim olaylarından bu yana ilk kez Kerkük’teki Teşkilat Bürosu Genel Merkezini açacak.

KDP Kerkük Teşkilat Bürosu Sözcüsü Mehdi Kakeyi, bugün (14 Eylül 2024 Cumartesi günü) Kurdistan24’e yaptığı açıklamada, “Başkan Barzani’nin kararıyla KDP ile Devlet Yönetimi Koalisyonu arasında yapılan anlaşma çerçevesinde, KDP Teskilat Bürosunun karargahı, yedi yıl sonra ilk kez Kerkük’te açılacak.” dedi.

5 Kasım 2023’te Kerkük’te resmi olarak KDP’ye teslim edilen Kerkük-Garmyan Organizasyon Bürosunun binası, düzenlenen törende parti tarafından Kerkük Üniversitesine devredilmişti.

Karargahın açılış tarihinın henüz belli olmadığını belirten Mehdi Kakeyi, “Kerkük’te teşkilat ofisimizin karargahı olacak bir bina arıyoruz. Binanın tespiti ve prosedürlerin tamamlanmasının ardından Başkan Barzani, karargahın açılış tarihini belirleyecek.” ifadelerini kullandı.

KDP, 16 Ekim 2017 olaylarından bu yana ilk kez 4 Kasım 2023 Pazar günü Kerkük’te 3. şubesini açarak, parti faaliyetlerine yeniden başlamıştı.

Bunun dışında Başkan Barzani’nin kararıyla Tuzhurmau ilçesindeki karargahlarını 16 Ekim olaylarından bu yana ilk kez açacaklarını belirten Kakeyi, “Bu amaç doğrultusunda prosedürlere başladık.” dedi.

16 Ekim olaylarının ardından KDP’nin Kerkük’teki genel merkezi Haşdi Şabi ve diğer Irak güçleri tarafından işgal edilerek, kentte siyasi faaliyet yürütülmesi engellenmişti.

Kaynak: K24

Diğer Haberler