YNK’de muhalif avı devam ediyor: Eski üst düzey yönetici Eta Serawi havaalanında göz altına alındı

YNK’de muhalif avı devam ediyor: Eski üst düzey yönetici Eta Serawi havaalanında göz altına alındı
YNK yönetim kurulu ekski üyesi, Süleymaniye havaalanında YNK güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Göz altına alındıktan sonra  Bafil ve Kubad Talabani’ye sert bir mesaj verdi.

Bugün 07.05.2024 tarihinde YNK’nin yönetim kurulu eski üyesi Eta Sarawi göz altına alındı. İsveç’ten döndükten sonra Süleymaniye havaalanında YNK güvenlik güçleri tarafından göz altına alındı. Serawi gözaltına alındıktan sonra bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Süleymaniye havaalanına vardıktan sonra  SWAT güçleri geldi ve kendilerine verilen talimata göre asayişe götürülmemi istediler. Asayişe gittikten sonra ise hangi amaç ve hangi kirli ve senaryo ve  plana göre olduğunu bilmediğim şekilde göz altına alındım.

Eta Sarawi, Bafil ve Kubad Talabani’den açıklama talep ederek şunları söyledi: “Bafil ve Kubad Talabani’den ricamdır, hakkımda hazırlanan her türlü suçlamaya karşı duracağım , işte buradayız, sizde burada durun. Sizin arkanızda durup bize saldıranları durdurmayın.  Ve söylüyorum bana karşı yapılan bu oyunun ve bu saygısızlığın arkasında kim varsa, bedelini ödemeden kaçamayacak. Bilmenizi isterim ki bu senaryonun  arkasında siyasi bir oyun varsa bu planı yapanın kendisi yanacaktır”.

Geçmişte YNK içinde üst yönetimlerde yer alan Eta Serwi Bafil Talabani’nin başlattığı siyasi temizlik hamlesi kapsamında önce görevden alındı daha sonra da YNK medyası tarafından sık sık teşhir edildi.

Diğer Haberler