Rusya: Üç kürdü katleden sanığa ömür boyu hapis cezası verildi

Rusya: Üç kürdü katleden sanığa ömür boyu hapis cezası verildi

Rusya’da Kürt bir ailenin 3 üyesinin öldürülmesinden üç yıl sonra, Rus mahkemesi sanığı ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

16 Eylül 2021’de Rusya’nın Varonej iline bağlı Velchansko köyünde Victor Mirskov isimli bir kişi, bir Kürt aileye saldırarak annesini, oğlunu ve torununu öldürmüştü.

Kürt ailenin üç üyesinin öldürülmesinden iki gün sonra aynı köyde yaşayan 54 yaşındaki Victor Mirskov, Gülistan İbrahimova (59), Nadir (19) ve Aziz’i (5) öldürdüğü şüphesiyle tutuklandı. Tutuklanmaya direnen Mirskov güvenlik güçleri ile çatıştı ve yaralı ele geçirildi.

Üç yıl süren mahmedeme  nihayet sanık Victor Mirskov’u ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
Soruşturma dosyasına ve sanıkların ifadesine göre, inek konusunda yaşanan  tartışma sonucu Mirskoyi üç kürdü öldürmüştü. Viktor Mirskoyi, Kürt ailenin ineklerini satın almak istemiş ancak aile inekleri satmamıştı ve olay bir tartışmaya dönüşmüş.

Edinilen bilgiye göre, sanık  Mirskov suçunu itiraf ederek ve üç kişiyi öldürdüğü için pişmanlık duymadığını ancak sadece 5 yaşındaki çocuğun öldürülmesinin kasıtlı olmadığını söylemiş.

Varonizh eyaletinin 165 kilometre güneyinde ve Moskova’ya 1076 kilometre uzaklıktaki Valchanskoy köyünde 400 Rus, Kürt ve diğer etnik grup yaşıyor.

Diğer Haberler