ABD Iraklı bir Haşdi Şabi gücünü terör listesine aldı

ABD Iraklı bir Haşdi Şabi gücünü terör listesine aldı

ABD, İran destekli bir silahlı grup olan ve Irak’taki İslami Direniş adlı bir örgütün  parçası olan Harakat Ensar Allah el-Awfiya’yı (HAAA) ve genel sekreterini “Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Teröristler” olarak tanıdı÷

HAAA, 2014 yılında hükümete bağlı Halk Seferberlik Güçleri’nin yani Haşdi Şabi’nin  (PMF) bir tugayı olarak kuruldu. Grubun ayrıca Irak’ta 2019 yılında başlayan ve  Tişrin hareketi bilinen halk hareketi sırasında a protestocuların kaçırılması ve öldürülmesine de karıştığı yönünde bir çok delil bulunuyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, HAAA’nın Ocak ayında Ürdün’deki bir Amerikan askeri üssüne düzenlenen ve üç askerin öldüğü ve 34 kişinin de yaralandığı insansız hava aracı saldırısına karıştığını iddia etti ve grubun bölgedeki ABD çıkarlarına saldırmaya devam etmekle “kamuya açık bir şekilde tehdit ettiğini” ekledi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller’adına yayınlanan açıklamada “ABD, İran’ın terörizme verdiği desteğe karşı koymak ve İran destekli grupların terör saldırıları düzenleme yeteneğini zayıflatmak ve bozmak için mevcut tüm araçları kullanmaya kararlıdır” denildi.

HAAA genel sekreteri Haydar Muzhir Me’lak al-Sa’idi (diğer adıyla Haider Ibrahim al-Gharawi) terör listesine eklendi.

Diğer Haberler