13 ve 14 yaşındaki kız çocukları Ciwanen Şoreşger tarafından kaçırıldı

13 ve 14 yaşındaki kız çocukları Ciwanen Şoreşger tarafından kaçırıldı

Rojava’daki adı Devrimci Gençlik Hareketi- Ciwanen Şoreşger olan yapı Halep’in kuzeyindeki bir köyden 2 Efrinli göçmen çocuğu kaçırdı. Aileler çocuklarını geri istiyor.

14 yaşındaki Silvana savaşçı yapılmak için kaçırıldı

Efrin İnsan Hakları Örgütü, 14 yaşındaki Efrinli göçmen kız çocuğu Silvana Esad Raşid’in 1 Haziran’da Devrimci Gençlik Hareketi tarafından kaçırıldığını, hakkında şu ana kadar bir bilgi bulunmadığını duyurdu.

2010 yılında Efrîn’in Çeqmaq Biçuk köyünden dünyaya gelen Silvana Asad Rashid, ailesi 2018’de Afrin’in işgalinden sonra Halep’in kuzeyindeki Um El-Hoş köyüne göç etti.

Efrinli göçmen 13 yaşındaki Almaz da kaçırıldı

İnsan Hakları Örgütü ayrıca 13 yaşındaki Afrinli göçmen kız Almaz Fevzi Gülin’in de 1 Haziran’da Devrimci Gençlik Hareketi tarafından kaçırıldığını duyurdu.

Almaze Fevzi Gülin 2011 yılında Afrin’in Nisiriye köyünden dünyaya geldi ve ailesi 2018’de Afrin’in işgalinden sonra Halep’in kuzeyindeki Um El-Hoş köyüne göç etti.

İki çocuğun (Silvana ve Almaze) aileleri, tüm insani, hukuki ve çocuk hakları kuruluşlarına kızlarını evlerine döndürmeleri çağrısında bulunuyor.

Özerk Yönetim’in bir örgütü olan Devrimci Gençlik Hareketi, gençleri ve çocukları silahlandırmak amacıyla Rojava Kürdistan’ın farklı bölgelerinde çok sayıda Kürt çocuk ve gencini kaçırdı.

HSD, Haziran 2019’da Birleşmiş Milletler ile çocukların silahlı kuvvetlere dahil edilmesini sona erdirmek ve yasaklamak için bir plan imzalamıştı. Ancak anlaşmanın imzalanmasından bu yana çocuk kaçırma durumu sona ermedi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin daha önce hazırladığı bir rapora göre SDG, Temmuz 2020’den Temmuz 2022’ye kadar 829 çocuğu silahlandırmıştı.

14 ve 13 yaşındaki kız çocukları Ciwanen Şoreşger tarafından kaçırıldı

Diğer Haberler