İnsan Hakları İzleme Evi- SOHR:  PYD milisleri 3 siyasi aktivisti  kaçırdı

İnsan Hakları İzleme Evi- SOHR:  PYD milisleri 3 siyasi aktivisti  kaçırdı

Bugün Salı günü Demokratik Birlik Partisi (PYD) güçleri, ENKS’nin  3 üyesini kaçırdı.

Suriye İnsan Hakları İzleme Ağı, SOHR’un bildirdiğine göre  : “PYD güçleri, Kürdistan Demokrat Partisi Suriye’nin yerel konsey üyesi Muhammed Tahlou ile iki kardeş Ali Taher Ramo ve Ali Tahir Ramo’yu tutukladı. Evlerine baskın yapılan kişiler bilinmeyen bir yere götürüldü.

PYD güçleri son iki gün içerisinde Rojava’da çok sayıda ENKS yetkilisini tutukladı ve bu kişilerin akıbeti şu ana kadar bilinmiyor, kişilerin aile ve avukatlarının görüşmesine izin verilmezken ne ile suçlandıkları da bilinmiyor. PYD son dönemde kendi içinde yaşadığı sorulardan dolayı dikkatleri dağıtmak için muhalif isimleri tutukluyor.
Özellikle de 16 Haziran’da yapılacak seçimlerin ertelenmesi ve PKK’nin Rojava’daki güçlerinin birbirleri ile olan çelişkilerinden dolayı muhaliflere yönelerek iç tartışmanın önünü almak istediği düşünülüyor.

Konuya ilişkin olarak ise ENKS bir açıklama yayınlayarak şunları söyledi:, ENKS taraftarı isimlerin,  PYD militanları tarafından barbarca kaçırılma  kampanyasının amacı baskıca örgütlerinin karar ve politikalarına dönük halkta yaygın biçimde yarattığı  hoşnutsuzluğa karşı halkın özellikle de gazeteci ve siyasetçilerin gözünü korkutmaktır. PYD yönetimi, bölgedeki ekonomik ve yaşamsal hoşnutsuzluk nedeni ile kalan Kürt nüfusunu da göçertecek bir politika izliyor”

Açıklamanın devamında ise “ Sistematik olarak yapılan bu uygulamalar insan kaçırma ve bürolarımızın yakılması biçiminde devam etmektedir” dendi.

Diğer Haberler