Suriye Ezidi Konseyi: Ezidilerin Kürt olmadığını söylemek Ezidi kimliğine yapılan bir saldırıdır

Suriye Ezidi Konseyi: Ezidilerin Kürt olmadığını söylemek Ezidi kimliğine yapılan bir saldırıdır.

Suriye Ezidi Konseyi Sözcüsü Serhan İsa, Irak Parlamentosu’nda Ezidilerin Kürtlerin dışında bir millet olarak gösterme çalışmasını en eski  Kürt birleşenine karşı yapılan bir suç olduğunu belirtti. İsa tüm Ezidilerden ve özellikle de Ezidi Ruhani Konseyi’nden bu hakarete karşı tutumunu belirtmesini, tüm Ezidi kurumların Ruhani meclisle toplanarak bu tehlikeli plana dur demesini istedi.

Serhan İsa BasNews’e yaptığı açıklamada, yapılanın Bölgedeki  Êzidî Kürtlerin siyasi ve coğrafi haritasını bozmak, aynı zamanda onların dini ve milli kimliklerini asılsız bahanelerle ve tarihlerine bakmadan yok etmek olduğunu söyledi.  ve “Artık Ezidi Kürtlerin işlerine karışmaktan vazgeçin” dedi.

Serhan İsa yaptığı açıklamada Ezidlere karşı yapılan bu açıklamanın en incitici yanının Ezidilerin Kürt olmadığını söyleyen taraf içinde bazı Kürt hareketlerinin de olduğunu ve hatta bazı Ezidi aydınların da bu suça ortak olduğunu söyledi. Yapılanlara Kürtlere karşı ihanet olarak nitelendiren İsa “Ezidilerin ve Kürtlerin bu oyuna gelmemesini” istedi

Diğer Haberler