ABD Dışişleri Bakanlığı: Haşdi Şabi’nin adımlarından endişe duyuyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı: Haşdi Şabi'nin adımlarından endişe duyuyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, ABD ve koalisyon birliklerine, Irak ordusu mensuplarına ve işyerlerine yönelik saldırılar Irak’ın güvenliğini ve ekonomisini ihlal ediyor.

Sözcü Matthew Miller, 6 Haziran 2024’te yaptığı açıklamada, “Haşdi Şabi üyeleri Irak ve Suriye’de şiddet ve istikrarsızlık olaylarına karışıyor.” dedi.

Miller, Haşdi Şabi üyelerinin Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanlığının talimatlarına uymamasından ayrıca Irak ve Suriye’de şiddet ve istikrarsızlık olaylarına karışmalarından “endişe” duyduklarını vurguladı.

“ABD ve koalisyon birliklerine, Irak ordusu askerlerine ve işyerlerine yönelik saldırılar Irak’ın güvenliğini ve ekonomisini ihlal ediyor.” diyen Miller, “Irak Hükümetine bu partilere baskı yapması ve onları yasaları çiğnemekten sorumlu tutması yönünde çağrıda bulunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Birkaç gündür Bağdat’ta ve Irak’ın güneyinde ABD ve Batılı markalara yönelik saldırılar yapılıyor. Saldırılar nedeniyle Bağdat’ta KFC restoran zinciri tüm şubelerini kapatmak zorunda kaldı.

Diğer Haberler