PKK’liler köy sağlık ocağını basıp tüm sağlık malzemelerine el koydu

PKK’liler köy sağlık ocağını basıp tüm sağlık malzemelerine el koydu

Bir grup PKK militanı Kürdistan Bölgesi sınırlarında ki bir köyün sağlık ocağına giderek buradaki tüm sağlık malzemelerine el koydu.

Darka Mazi’nin kaynakları, geçtiğimiz günlerde bir grup PKK militanının Pêncwin’e ait Parezan köyünün sağlık ocağına baskın yaparak, merkezdeki tüm malzemeleri aldığını bildirdi.

PKK’nın 22 Nisan 2024’te Parezan köyündeki sağlık ocağına saldırdı, merkezi tahrip ettikten sonra ilaç, tıbbi malzeme, para gibi tüm malzemeleri götürdüğünü belirtti.

Yerel kaynaklar PKK’nin ilaca ihtiyacı olduğu için değil köylülere göz dağı vermek için bir boy gösterisi olarak sağlık ocağını bastığını belirtiyor. Kaynaklara göre Pencwin sınırında gümrük noktası kuran, halk için de çalışmalar yapan PKK’nin PJAK adlı yapısının askeri güçleri zaman zaman halkla sorun yaşıyor. Bazı köyler ve köyüler PKK’nin kendilerine ait arazide üslenmesi ve kullanmasına karşı çıkıyor. PKK’de bu nedenle köylüleri korkutacak bazı aksiyonlarda bulunup geri adım attırmaya çalışıyor.

Çünkü yerel kaynaklar PKK’nin ilaç ihtiyacı olmadığını, her gün Süleymaniye’den kendilerine araçlarla erzak vb gönderildiğini belirtiyor.

PKK, PJAK ve değişik adlarla Asos, Pencwin ve Halepçe hattında sınır üstüne konumlanmış durumda. Burada sınırda kaçakçılık yapan insanlardan vergi adı altında haraç alıyor. Yerel kaynaklar PKK’nin gümrük birimlerinin İran devleti karakolları ile iç içe olduğunu ve nedense İran tarafından hiçbir zaman hedeflenmediğini belirtiyorlar.

Diğer Haberler