YNK güçleri yolsuzluk dosyası üzerine çalışan gazeteciyi kaçırdı, ailesini zorla arabaya bindirip götürdü

YNK güçleri yolsuzluk dosyası üzerine çalışan gazeteciyi kaçırdı, ailesine el koydu

 YNK’ya bağlı  güvenlik güçlerinin Koye ilçesindeki  kontrol noktasında bir gazeteciyi tutukladığını, eşini ve çocuğunu askeri bir araçla Süleymaniye’ye götürdüğünü bildirildi.

Bir süredir sosyal medyad Medya Tiwar adı ile yayın yapan kuruluş, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, YNK güvenlik güçlerinin kurumlarının sözcüsü  ve gazeteci Şakar Star’ın kaçırıldığını söyledi. Olay 18 Mayıs günü gerçekleşti.

Açıklamaya göre Gazeteci ve program yapımcısı  Şakar Star,  Süleymaniye’den Erbil’e dönerken ve Koye kontrol noktasında YNK güvenlik güçleri tarafından tutuklandı.

Aynı açıklamaya göre,  Şakar Star, eşi ve iki çocuğuyla birlikte tutuklanarak arabasına el konuldu ve  eşi ve çocukları da askeri araçla Koye’den Süleymaniye’ye götürüldü. YNK güvenlik güçleri Şakar Yıldız’ı Süleymaniye’deki bir cezaevine sevk ederken, şu ana kadar tutuklanma gerekçesine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Olayın üstenden 7 gün geçmesine rağmen Şakar Star hakkında hiçbir bilgi bulunmuyor.

Aydınların iki yüzlüğü

Gazeteci Şakar Star’ın kanunsuz bir biçimde kaçırılması ve ailesinin rehin alınmasına şu ana değin Süleymaniye merkezli kuruluşlar sessiz kaldı. Duhok ve Erbil sınırındaki en küçük olayı bile abartıp sokaklara çakın Süleymaniyeli aydınlar Şakar Star’ın yaşadıklarını görmezden geldi.
Özelliklede Süleymaniye merkezli gazeteciler kuruluş METRO olayı ancak toplumsal baskı sonucu 4 gün sonra gündemine aldı, kınamadı sadece bilgi verilsin açıklaması yaptı.

YNK, 2015 yılından özellikle de 2017 yılından bu yana kendi kontrol ettiği sınırlar içinde bir çok insan hakları ihlaline ve cinayet suçuna bulaştı. Muhalifler suikastle öldürüldü, eleştiri yapan gazeteciler tehdit edildi ve farklı düşünenler gitmeye mecbur bırakıldı. Buna rağmen Süleymaniye içindeki kurumlar tüm bu durumlara karşı sessizliğini koruyor.

Diğer Haberler