PKK’nin Irak Sınır Muhafızları içindeki Kürtlerin isimlerini yayınlaması ne anlama geliyor?

PKK’nin Irak Sınır Muhafızları içindeki Kürtlerin isimlerini yayınlaması ne anlama geliyor?

PKK medyası dün sitelerinde bir haber yayınlayarak Irak Sınır Muhafızları içinde yer alan Kürtlerin isim listesini yayınladı. Ve ele geçirdiği bu isim listesi üzerinden de yeni KDP’yi suçlayarak kendi propagandasını yapmaya çalıştı. PKK Haberini gerçekçi kılmak için de 4 yıl önce Zaxo Askeri Akademisinde eğitim gören Peşmergelerin sokakta halka açık yaptığı bir gösterinin videosunu kırparak yayınladı ve görüntülerin halkta kuşkuya yer açtığını iddia etti.  Oysa ki o görüntüler çekilince halk 200 metre ilerde sevgi gösterisi yapıyordu.

Irak Sınır Muhafızları kimlerden oluşuyor?

Irak devleti sınırları korumak için askeri güçleri içinde ayrı bir örgütlenmeye sahip ve bu güçler Irak Sınır Muhafızı olarak tanımlanıyor. Kürdistan’daki sınır muhafız güçleri de Peşmerge bakanlığı ile koordineli hareket eden bir yapı ve Kürdistan’daki muhafız güçleri Kürtlerden oluşuyor.
PKK ve TSK’nın sivil alanları eşzamanlı ve danışıklı halde savaş alanlarına yöneltmesini engellemek isteyen Kürdistan Bölgesi hükümeti Sınır Muhafızlarının çatışma alanlarına yönlendirilmesini talep etti. Haftanin, Metina ve Şeladize başta olmak üzere pek çok yere muhafızlar yerleşti. Bu yerleşme halka büyük bir kolaylık sağladı fakat PKK’nin ajandasını engelledi. Bu nedenle PKK son iki yıldır bu isim üzerinden manipülasyon yapmaya çalışıyorlar.

PKK isim listesini kimden aldı?

PKK medyası isim listesi yayınlayarak özel ve önemli bir haber yapmış davranıyor ve konuya vakıf olmayanlar da bu haberle manipüle olsa da gerçek öyle değil. Çünkü PKK’nin o listeleri ele geçirmesi sadece ve sadece Irak ile gizli kapaklı, kirli ve Kürtlere karşı ilişkisinin bir ispatıdır. Irak devleti PKK’yi kendi korucusu olarak gördüğü için yani cahşı olarak gördüğü için bu bilgilere PKK’ye vermiştir.
PKK Irak devleti içindeki Kürt karşıtı, Şii yapılarla yaptığı iş birliği çerçevesinde hareket ediyor yani PKK Irak devletinin ve şovenist Şiilerin elinde Kürtlere karşı kullanılan bir silahtır. Bu nedenle de bu yapılar PKK’ye sadece isim listesi vermiyor, Kürtlere karşı kullanması için silah, maaş, hava alanı kullanma izni vb birçok imtiyaz tanıyor.

PKK’nin bu isimleri bulması bu çerçeveden okunabilir. Ayrıca Peşmerge güçleri de Irak Sınır Muhafız güçleri de resmi görevlidir. Hiçbiri kod ad kullanmaz, hepsinin adresi, aşireti, soyu sopu, ailesi belli insanlardır. Zaten kimse kendini gizleme gereği duymuyor. PKK kendi kitlesi nezdinde Peşmerge güçlerini illegal bir güç gibi yansımak için böylesi bir manipülasyon kullanıyor.

PKK, Kürt ve Barzani düşmanlarından yardım dileniyor

PKK medya çalışanlarının hepsi kadrolarından oluşmakta ve istihbarat yapıları ile içiç e hareket etmektedir. Bu nedenle yaptıkları haberlerde PKK’nin gizli ajandasına göre yapılmış kirli ve sahte haberlerdir.
Örneğin Irak Sınır Muhafızlar ile ilgili haberde yayınlanan Peşmerge videosu kaç yıl önce çekilmiştir ve kendi eğitim kampları etrafında yapılan bir askeri yürüyüşü göstermektedir. Peşmerge güçleri yasal olarak resmi, tarihsel olarak meşru ve halkın içinden çıkan bir güçtür. Çalışma sınırları bellidir.  IŞİD’e karşı yüzlerce şehit vermiştir. Şimdi de Kürdistan düşmanlarına karşı ülkesini ve halkını savunma hazırlığı yapmaktadır. PKK Kürdistan düşmanlarının yanında durup onlardan daha fazla Kürdistan ve Peşmergelere saldırı halinde olmasına rağmen Peşmergeler şu ana değin sakin tutumunu devam ettirmiştir.
Fakat PKK saldırısın bir üst aşamaya kaydırmak için sürekli olarak medyasında kendi kitlesini ve ulaşabildiklerini manipüle etmek istemektedir.

PKK’nin kendi Irakçılığı ve Irak’ın yedek gücü olma durumunu Kürdistan halkı yakından görmektedir. PKK, diplomasi adı altında nerede bir Kürt ve Barzani düşmanı varsa yalvararak bana destek verin Barzanilere karşı savaşım diye dilenmektedir.

Diğer Haberler