Başkan Barzani’den İbrahim Reisi için taziye mesajı

Başkan Barzani’den İbrahim Reisi için taziye mesajı

Başkan Mesud Barzani, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve beraberindekilerin vefat haberinden “derin üzüntü” duyduğunu belirtti.

Başkan Mesud Barzani, 19 Mayıs Pazar günü yaşana helikopter kazasında hayatını kaybeden İbrahim Reisi ve Bakan Abdullahiyan için taziye mesajı yayınladı.

Helikopter kazasını “trajik” olarak nitelendiren Başkan Barzani, İbrahim Reisi, Bakan Abdullahiyan ve helikopterdekilerin vefat haberinden “derin üzüntü” duyduğunu dile getirdi.

Başkan Barzani, “İran İslam Cumhuriyeti Lideri’ne, hükümete ve vefat edenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Yüce Allah herkese sabır versin.” dedi.

Ne olmuştu?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, 19 Mayıs Pazar günü helikopterle, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmıştı.

İran devlet televizyonu, helikopter kazasında Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın yanı sıra Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney’in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim’in de aralarında yer aldığı 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Arama kurtarma ekipleri olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü bildirmişti. Enkazına 15 saatlik çalışma sonrasında ulaşılmıştı.

Reisi’nin helikopterinde bulunan Devrim Muhafızları Ordusu mensubu 2 üst düzey askeri yetkili ile 3 mürettebatın da kazada yaşamını yitirdiği aktarılmıştı.

Diğer Haberler