İbrahim Reisi ve Abdullahiyan’ın yerine atanan isimler belli oldu

İbrahim Reisi ve Abdullahiyan'ın yerine atanan isimler belli oldu

İran’ın Dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın helikopter kazasında ölmesinin ardından ülkede 5 günlük yas ilan etti.

İran devlet haber ajansı IRNA’nın haberine göre Dini lider Hamaney, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir’in ülkenin yürütme organından sorumlu olduğunu ve Reisi’nin ölümünün ardından seçimlerin yapılması için en fazla 50 günlük bir süresi olduğunu söyledi.

Yine IRNA’nın aktardığına göre Ali Bagheri Kani de dışişleri bakanlığına vekaleten atandı.

Ne olmuştu?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, 19 Mayıs Pazar günü helikopterle, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmıştı.

İran devlet televizyonu, helikopter kazasında Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın yanı sıra Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney’in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim’in de aralarında yer aldığı 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Arama kurtarma ekipleri olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü bildirmişti. Enkazına 15 saatlik çalışma sonrasında ulaşılmıştı.

Reisi’nin helikopterinde bulunan Devrim Muhafızları Ordusu mensubu 2 üst düzey askeri yetkili ile 3 mürettebatın da kazada yaşamını yitirdiği aktarılmıştı.

Helikopterin enkazı, Türkiye’ye ait Akıncı İHA tarafından bulunmuştu.

Diğer Haberler