Başbakan Barzani’den İbrahim Reisi’nin vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı

Başbakan Barzani'den İbrahim Reisi'nin vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve beraberindekilerin vefatı dolayısıyla, “İran İslam Cumhuriyeti halkına başsağlığı ve dayanışma dileklerini” iletti.

Başbakan Mesrur Barzani, İran Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Abdullahiyan, Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney’in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim’in 19 Mayıs 2024’te yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybetmesi dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı.

Mesrur Barzani, İbrahim Raisi, Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ve arkadaşlarının helikopter kazasında hayatını kaybetmesi dolayısıyla İran İslam Cumhuriyeti’nin liderliğine, hükümetine ve halkına en derin başsağlığı dileklerini iletti.

“Allah’tan merhumların ruhlarını rahmetine kavuşturmasını, ailelerine ve İran halkına sabır ve başsağlığı diliyoruz.” diyen Başbakan mesajında, “İran halkının üzüntüsünü ve derin acısını paylaşırken, bu zor koşullarda onların yanında olduğumuzu ve onlarla dayanışmamızı teyit ediyoruz.” sözlerine yer verdi.

Diğer Haberler