Kürdistan Bölgesi Başkanı’ndan İran Cumhuriyeti’ne başsağlığı

Kürdistan Bölgesi Başkanı'ndan İran Cumhuriyeti'ne başsağlığı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, İran Cumhuriyeti’ne başsağlığı dileyerek, “İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin vefatının “İslam Cumhuriyeti, halkı ile dostları için acı bir üzüntü ve büyük bir kayıptır” olduğunu belirtti.

Neçirvan Barzani, İran Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve beraberindekilerin, 19 Mayıs Pazar günü yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybetmesi dolayısıyla başsağlığı mesajı paylaştı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı, “İran İslam Cumhuriyeti’nin merhum Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, merhum Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve yanlarındaki yardımcılarının helikopter kazasında hayatını kaybettiği acı haber, bizleri derinden üzdü.” dedi.

“Bu zor dönemde başta İslam Cumhuriyeti Lideri Sayın Seyyid Ali Hamaney olmak üzere, İran hükümetine ile dost ve komşu İran ve saygıdeğer ailelerine en içten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.” diyen Neçirvan Barzani, “Cenab-ı Allah’tan, vefat edenlerin ruhlarını rahmetiyle bereketlendirmesini, herkese huzur ve rahatlık vermesini” niyaz etti.

Dini Lider Ali Hamaney’e ve İran halkının acısını paylaşan Neçirvan Barzani, “Merhum Cumhurbaşkanı Reisi’nin vefatı İslam Cumhuriyeti, İran’ın Müslüman halkı ve dostları için büyük bir kayıptır ancak biz, İran’ın ve İslam Cumhuriyeti’nin yiğit halkının bu zorluğun üstesinden geleceğinden eminiz.” ifadesini kullandı.

Diğer Haberler