PYD asayişi  folklor gurubunda yer alan 2’si çocuk 4 kişiyi kaçırdı, akıbetleri hala bilinmiyor

PYD asayişi  folklor gurubunda yer alan 2’si çocuk 4 kişiyi kaçırdı, akıbetleri hala bilinmiyor

Amude’de kültür sanat çalışmaları kapsamında çalışma yürüten Xunav folklor ve sanat grubunun dört üyesi PYD milis gücü olan asayiş güçleri tarafından kaçırıldı. Kaçırılanlardan ikisi çocuk.

PYD’nin halka dayattığı sistemin dışında yer alan tüm kurum ve kişilere Rojava’da yaşam hakkı tanımıyor. Herkese biat etmeyi dayatan PKK’nin Rojava kolu PYD bu kez gençlerden oluşan Xunav folklor gurubunu hedef aldı. Nisan ayı boyunca dört kişi kaçırıldı. Kaçırılan gençler Newroz vb etkinliklerde folklor gösterisi yapan kişilerdi. ENKS tarafından finanse edilen gurup gençleri sanat ve kültür konularında eğitmeyi hedefliyordu. Özellikle son zamanda yaptıkları güzel çalışmalar ile dikkat çeken gurup Amude halkı tarafından kabul görüyordu. PYD asayişi gençlerin toplandığı bu gurubu büyük bir tehlike olarak görüyor ve sık sık tehdit ediyordu. Son olarak üyelerini kaçırdı.

Kaçırılan kişilerin isimleri şöyle:

  • Mecdel Deham Hac Qasim Folklor gurubunun sorumlusu, Amude’den köyüne dönerken kaçırıldı.
  • Seîd Kawa Konreş, 18 yaşındaki Seîd okuldan eve dönerken kaçırıldı.
  • Salih Cemîl Bekarî, 17 yaşındaki Salih okuldan eve giderken kaçırıldı. Xunav gurubunun üyesiydi.
  • Xunav gurubundaki tiyatrocu Nasir Xalid Caro da 21 Nisan günü kaçırılı.

ENKS: Göz korkutmak için yapıldı

Konuya ilişkin olarak açıklama yapan ENKS kaçırılan dört kişinin ENKS çatışı altında faliyet yürüttüğünü ve iki aydır kendilerinden haber alınmadığı belitti. ENKS konuya ilişkin olarak “ bu kaçırma kampanası göz korkutmak ve halkın öz kültür ve sanat çalışmalarından uzaklaşması için yapılıyor, bu kültüre yapılan bir saldırıdır” dedi.

ENKS açıklamasının devamında “Bu göz korkutma kampanyasına karşı halkımız boyun eğemiyor ve tüm siyasi taraflara çağrı yaparak bu tür baskılara karşı ortak tutum olmaya çağırdı. Ayrıca bu uygulamalar sadece düşmanlara hizmet eder” dedi.

Diğer Haberler