Rojava’da çocuk istismarı; 13 yaşındaki Nura Ciwanen Şoreşger çeteleri tarafından kaçırıldı

Rojava’da çocuk istismarı; 13 yaşındaki Nura Ciwanen Şoreşger çeteleri tarafından kaçırıldı

Ciwanen Şoreşger adını kullanan PKK’li karanlık milis yapısı,  Rojava Kürdistanı’nda 13 yaşındaki “Nura Ömer” isimli Kürt kızını kaçırdı ve  bilinmeyen bir yere götürdü.

Devrimci Gençlik çetelerinin 6/5/2024 Pazartesi günü dün “Nura Ömer Mikdad” isimli 13 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdığı, akıbetinin bilinmediği açıklandı.

Darka Mazi kaynakları, çetelerin, Tilrfet kent merkezinde okula giderken “Nura” adlı kız çocuğunu kaçırıldığını ve ailesinin tüm girişimlerine rağmen kendisinden haber alınamadığını belirtiyorlar.

PKK’nin savaşçı kaynağı olarak kullandığı Rojava’da çocuklar silahlı savaşçı yapılmak için kaçırılıyor. 13 yaşındaki kız çocuğu okula giderken kaçırılıyor. Buna çocuk kaçırma deyince de “onlar devrimci oldu denerek” olay saptırılıyor.

 13 yaşındaki bir çocuk sadece çocuktur, eğer ailesinin isteği ile bile evlendirilse bu bir hak ihlalidir. 13 yaşındaki bir çocuk kendi rızası ile bile olsa ilişkiye girse bu bir tecavüzdür. Eğer 13 yaşındaki bir çocuk kendi rızası bile olsa hatta ile rızası bile olsa savaşçı yapmak için götürülüyorsa bu bir çocuk istismardır. Hali hazırda sıcak bir savaş ortamı olmayan Rojava’da çocukların kaçırılması toplum savunması, öz savunma vb kavramlarla izah edilemez. Bu sadece ve sadece çocuk istismarı, çocuk kaçırma ile özleştirile bilir.
Kürt aydınları bu duruma dur diyerek PKK’nin çocukları vaatler ile el koymasına karşı tavır olmadığı müddetçe Kürt çocukları bu istismar ile karşı karşıya kalacaktır.

Diğer Haberler