Başkan Neçirvan Barzani Irak Cumhurbaşkanı Reisi ile görüştü

Başkan Neçirvan Barzani Irak Cumhurbaşkanı Reisi ile görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanı Nerçirvan Barzani bugün 06.05.2024 İran’ın başkenti Tahran’da İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi ile görüştü.

Görüşmede her iki taraf da İran’ın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin iyi komşuluk ve ortak çıkarlar temelinde geliştirilmesi, ticari ve ekonomik ilişkilerin seviyesinin yükseltilmesi konusunu ele aldı.

İran ile Kürdistan Bölgesi arasındaki eski ve tarihi ilişkileri de baz alarak iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi her iki tarafında genel talebi olarak görüşmede dile geldi. Ayrıca Kürdistan Bölge Başkan Neçirvan Barzani Irak Cumhurbaşkanı Reisi’yi Kürdistan Bölgesi’ne davet etti.

İran Cumhurbaşkanı Raisi, İranlı ziyaretçilerin K Irak’ın Güney’indeki kutsal mezarları ziyareti sırasında gösterdiği kolaylaştırıca tedibrler ve  Kürdistan Bölgesi üzerinden geçişleri sırasında sağlanan yardımlardan dolayı Kürdistan Bölgesi’ne şükran ve takdirini dile getirdi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı ise İran’a Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne verdiği destek ve yardımdan dolayı teşekkür etti.

Toplantının bir diğer konusu da bölgenin istikrar ve istikrarının korunması için İran’ın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile koordinasyonunun ve ortak yardımının sürdürülmesinin gerekliliği ve önemi üzerinde ısrarla durulmasıydı.

Diğer Haberler