Dana Gas güvenlik nedeni ile Kor Mor çalışmalarını geçici olarak askıya aldı

Dana Gas güvenlik nedeni ile Kor Mor çalışmalarını geçici olarak askıya aldı

Dana Gas, çalışanlarının ve işçilerinin güvenliği ve sağlığını korumak için üretimi geçici olarak askıya aldığını ve yönetim uygulamalarını değiştirdiğini bildirdi.

Dana Gas’dan yapılan  açıklamada, “26 Nisan saat 18.40’ta bir drone saldırısı sonucu depomuz hedef alındı ​​ve dört çalışan yaşamını yitirdi. Depoda onarım çalışmaları sırasında sekiz kişi de hafif yaralandı.” denildi.

Açıklamada, “Dana Gas ve ortak şirketlerindeki herkes, mağdurların ailelerine ve etkilenenlere en derin taziyelerini sunar ve mağdurlara destek ve yardım etmek için her şeyi yapacaklardır.” ifadesine yer verildi.

Dana Gas’ın açıklamasında, “Çalışanların güvenliği ve sağlığı Dana Gas için önemli. Tesislerde ve ekipmanlarda çok az hasar olmasına rağmen, üretimi geçici olarak askıya aldık ve çalışma prosedürlerimizi değiştirdik.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, “Kürdistan Bölgesi ve Irak hükümetiyle, bu terör eyleminin faillerini adalete teslim etme sorumluluğunu yerine getirmelerine yardımcı olmak için en üst düzeyde görüşmelerde bulunuyoruz.” denildi.

“Kormor sahasından gaz üretimine yeniden başlamak için güvenlik önlemlerini sıkılaştırmak amacıyla hükümet yetkilileriyle temas halindeyiz.” ifadesi kullanılan açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi:

“Kürdistan Bölgesi, tüm Irak halkına ve hissedarlarımıza tamamen bağlıyız. İşimizi yapmak güvenli olduğunda Kormor sahasından gaz üretimine yeniden başlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Diğer Haberler