Kormor gaz sahasına yapılan saldırı Kürdistan’ın huzur ve istikrarına yapılmış bir saldırıdır

Komor gaz sahasına yapılan saldırı Kürdistan’ın huzur ve istikrarına yapılmış bir saldırıdır Çemçemal Kaymakamı, Remek Ramazan, Haşdi Şabi

Çemçemal kaymakamı Kormor gaz sahasına yapılan saldırının amacının, Kürdistan Bölgesi’nde huzur ve istikrarı, hizmet kalitesini bozmak olduğunu açıkladı.

Bugün 27.04.2024 tarihinde Çemçemal kaymakamı Remek Ramazan medyaya bir açıklama yaparak şunları söyledi: “Bu saldırıların amacı Kürdistan Bölgesi’nin istikrarını ve hizmetini bozmaktır. Kürtlerin düşmanları çoktur.” dedi

Kaymakam Ramazan açıklamasının devamında, Kormor gaz sahasında hiçbir askeri, siyasi merkez yoktur, sadece Kürdistan Bölgesi’nin elektrik ihtiyacını karşılayan bir merkezdir, yani doğrudan halkın yaşamını etkileyen önemli bir yer, aslında bu saldırı ile Kürdistan  halkını yaşamı hedefleniyor. Doğal Kaynaklar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Kürdistan Bölgesi Elektrik Bakanlığı temsilcisinden oluşan bir heyetin Kormor gaz sahasını ziyaret edeceğini söyledi. Ayrıca araştırmayla ilgili olarak araştırmanın başladığını, sonuçların daha sonra açıklanacağını belirtti.

Dün 26.04.2024 tarihinde yani Kormor gaz sahasına drone saldırısı düzenlenmiş, bunun sonucunda Yemen halkının 4 yabancı çalışanı hayatını kaybetmiş, 4 çalışanı da yaralanmıştı. Kormor gaz sahası daha öncede Haşdi Şabi milisleri tarafından hedeflenmişti. Irak federal hükümeti yapılan saldırıları engellemek için hiçbir adım atmadı. Kendisi de Şii- İran denetiminde olan Irak hükümetinin Haşdi Şabi milisleri olarak bilinen İran yanlısı gurupları engelleye bilecek bir güce sahip değil.

Diğer Haberler