Haşdi Şabi terörü: Iraklı kadın sosyal medya fenomeni sokak ortasında katledildi

Haşdi Şabi terörü: Iraklı kadın sosyal medya fenomeni sokak ortasında katledildi

“Umm Fahd” lakaplı Iraklı vlogger ve sosyal medya fenomeni Xufran Mehdi Sewadi, Irak’ın başkenti Bağdat’ta evinin önünde susturucu silahla gerçekleştirilen suikastte öldürüldü.

Olayın tüm ayrıntları kamera kayıtlarına yansıdı. Bağdat’ta evinin önünde sustucu silahla vurulan vlogger sık sık Haşdi Şabi güçleri tarafından “sosyal huzuru bozduğu” iddiası ile tehdit ediliyordu.

Umm Fahd lakaplı kadın siyaset ile ilgilenmemesine rağmen yaşam tarzı nedeni ile  Haşdi Şabi gibi aşırı radikal islamcı-Şii gurupların hedefindeydi. Herhangi bir porno yayını olmayan bir  vloggerdi. Buna rağmen hedeflendi.

Irak’ı İran benzeri bir sisteme çevirmek isteyen Haşdi Şabi militanları tarafından sürekli hedefleniyordu. Irak halkı vlogger’in Haşdi Şabi tarafından öldürüldüğüne emin. Buna rağmen Irak İçişleri Bakanlığı ise “Sosyal medya sitelerinde tanınan bir kadının kimliği belirsiz saldırganlar tarafından öldürüldüğünü” belirterek soruşturma açıldığını duyurdu. Irak kamuoyu bu olayın da üstünün kapatılacağına ise emin.

Diğer Haberler