Kürdistan Bölgesi Hükümetinden Kor Mor gaz sahasına dönük saldırıya dönük açıklama

Kürdistan Bölgesi Hükümetinden Kor Mor gaz sahasına dönük saldırıya dönük açıklama

Kürdistan Bölgesi Hükümetinden yapılan açıklamada Kor Mor gaz sahasına düzenlenen saldırıda 4 Yemenli çalışanın yaşamını yitirdiği bildirildi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Kor Mor gaz sahasına düzenlenen drone saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Hükümet Sözcüsü Peşewa Hewramani tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Irak’ta enerji sektörünü ve ekonomik altyapıyı iyileştirmek için geçmişte iyi çabalar gösterildi. Özellikle Kürdistan Bölgesi’nde sorunların çözümüne yönelik adımlar atılırken, şer ve sabotaj odakları bir kez daha Kor Mori sahasını hedef alarak bir terör eylemi gerçekleştirdi” dedi.

Hewramani açıklamasınında devamında “Maalesef şu ana kadar 4 Yemenli şehit çalışan oldu ve saha ciddi şekilde hasar gördü. Bu da elektrik kesintisini önemli ölçüde etkileyecektir” ifadelerine yer verdi.

Irak hükümetine çağrıda bulunan Kürdistan bölgesi Hükümet Sözcüsü Hewramani“Tekrarlanan bu saldırıların durdurulması gerekiyor ve bu terör eyleminin faillerinin bulunarak adalete teslim edilmesi ve bu eylemlerin tekrarının önlenmesi için federal hükümetin ilgili kurumlarına acil koordinasyon ve yardım çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Diğer Haberler