ABD’nin Suriye Büyükelçiliğinden PDK-S bürosunun yakılmasına kınama: Yapanlar cezalandırılmalı

ABD'nin Suriye Büyükelçiliğinden PDK-S bürosunun yakılmasına kınama

ABD’nin Suriye Büyükelçiliği, Rojava Kürdistanı’nın Qamişlo kentinde Kürdistan Demokrat Partisi-Suriye (PDK-S) şubesinin yakılmasını kınadı.

Amerika’nın Suriye Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Kamışlı’daki PDK-S üssünün yakılmasını kınıyoruz ve partilerin Suriye’nin kuzeyindeki büro ve üslerine yönelik saldırıların durdurulması gerekiyor.

Ayrıca, uygulamayı ihlal edenlerin cezalandırılması gerektiğini ve tüm taraflardan şiddet içeren eşyalardan ve konuşmalardan kaçınmak ve şiddet kullanmadan Suriye halkının hedeflerine ulaşmak için çalışmasını istediklerini söyledi.

Suriye Kürdistan Birliği’nin siyasi yönetim kurulu üyesi İsmail Raşid, bir açıklama yaparak, PYD militanlarının Qamişlo’daki PDK-S ofisini yaktığını söylemişti.

ENKS’nin Tirbespi’deki iç ofisinin de yakıldığını, ofisin de büyük hasar gördüğünü belirtti.

İsmail Raşid, bu eylemlerin PYD militanları tarafından gerçekleştirildiğini, Kürtler ve siyasi hareket açısından büyük felaketlere yol açtığını da sözlerine ekledi.

PKK’nin  Rojava’daki kanadı olan PYD-TEWDEM adlı ana yapılar Gençlik hareketi Ciwanen Şoreşger vb yapılar adı altında Rojava’da bulunan tüm muhalif güçlere karşı bir şiddet kampanyası yürütüyor.

Diğer Haberler